Kisfiam 1 éves elmúlt és még mindig nem alszik el egyedül, hiába tesszük be a kiságyba. Sem este, sem a nappali alvásokkor. Mikor fog tudni egyedül elaludni? Vagy ezt valahogy sírással vagy más módszerrel ki kell alakítsuk nála? Még nem késő?
a fiam is 1 éves, most vagyunk túl talán a dolgon. én eddig kézben altattam, gondoltam szól, ha már nem jó neki. de csak sírt, és nem volt új módszerem...
így most így alszunk:elmondom neki, h megyünk aludni, bla-bla
a szobában a nagyágyon elbúcsúzom tőle, megpuszilgatom
beteszem a kiságyba, rögtön felpattan
elkezdek énekelni, kiveszem, dajkálom, aztán vissza.
4-5 kör után mikor visszateszem már nem áll fel, fekszik és simizem, énekelek tovább és elalszik...
4 nap horror volt, hiába énekeltem, csak ordított.
már nincs gáz:)
22.14-nek teljesen igaza van! A gyerek nem megtanul elaludni, hanem megtanuja, hogy hiába sír, senkit nem érdekel. Ők még nem tudnak különbséget tenni, hogy percekig vagy órákig vannak egyedül. Ők csak azt érzik, hogy egyedül hagyták, senkinek sem számítanak. Nem jól nevelik ezzel a gyereket, hanem megtanítják neki, hogy senkit sem érdekel a sorsuk.
Minden gyerek megtanul egyedül elaludni, amikor megérik rá! De ez nem 8 hónaposan vagy egy évesen van!
Az a gyerek, akinek a sírására mindig azonnali anyai/szülői válasz érkezik (tehát haladéktalanul megy a szülő és megnyugtatja) sokkal hamarabb önállósodik, mint a direkt önállóságra nevelt társaik. Önállósodásra ugyanis nem lehet nevelni. Arra meg kell érni, és azok a gyerekek, akik biztos hátteret éreznek maguk mögött, bátrabban nyitnak a világra, hamarabb megérnek erre.
Csak gondoljatok bele, mikor mennétek bátrabban előre egy ismeretlen világban? Ha egyedül vagytok, vagy ha ott van mögöttetek valaki, akiben százszázalékig bíztok? A kicsinek ugyanis pont olyan, mint ha minket felnőtteket lőnének ki egy idegen bolygóra. Ismeretlen, felfedezésre váró, sokszor félelmetes világ.
Köszönöm a válaszokat. Megnyugtattatok. Én sem érzem még, hogy kényszeríteni kéne az egyedüli elalvásra, de gondoltam mégiscsak már elmúlt 1 éves, és lehet elkéne kezdeni. Végülis valószínű az is sokat számít, hogy még szopizik, nálunk is megtörténik, hogy elalszik már szopizás közben, ha nem akkor ölben, vagy éneklünk neki vagy csend. Mert mesemondásra írtó figyelmes lesz és megjön neki is a mesélhetnékje :-))
A mi fiacskánk is elaludt egyedül míg kisebb volt, aztán jött egy pár hetes taknyolás, orrdugulás, ezért ölben altattuk, hogy már ne dugult orral tegyük be a kiságyba, és "elromlott". Ez olyan 4 hónaposan lehetett. És addig az éjszakát is átaludta, azóta legalább egyszer megébred és szopizni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!