Aki EGYEDÜL, SAJÁT MAGÁTÓL tanult meg egy idegennyelvet, milyen módszerrel tanult, részletezné?
Én olaszt tanultam:
1. Megtanultam naponta 20-50 szót.
2. Minden nap néztem a RAI UNO-t.
3. Kb 1.000 szó után vettem egy olasz nyelvtan könyvet. Minden nap egy nyelvtani helyzetet/szabályt vettem át és példát tanultam hozzá.
4. Sok-sok RAI UNO (És némi olasz szexfilm lazításnak)
5. 6 hónappal a kezdetek után elmentem alapfokúzni. ORIGO rendszerű Szegeden és sikerült!
Én spanyolt tanultam. Először a kiejtést tanultam meg, egy arra való könyvből, utána vettem egy tankönyvet, amit középiskolákban használnak, volt benne szószedet és nyelvtani magyarázatok, és azt vettem át. Közben neten is kerestem oldalakat gyakorlásra, aztán később nyelvvizsgára felkészítő könyveket vettem, azokból gyakoroltam. Aztán kimentem Spo. gyakorlatra és dolgozni később.
Most franciából ugyanígy kezdtem el, először kiejtés, aztán rendes tankönyv. Nekem ez a legjobb módszer.
www.kreativnyelvtan.hu
Ezt a módszert sokan dícsérik,én magam még nem próbáltam.
Huhh, én németül tanultam :)
_Először is nagyon érdekel minden ami a német nyelvel kapcsolatos,és egész Németországgal,szóval minden.
_Mivel ennyire tetszett német TV-csatornákat kezdtem el nézni+német könyveket olvastam+német zenét hallgattam...Nem is olyan intenzíven
_1 év után, egy nyelviskola szintfelmérőjén kiderült hogy középfokon tartok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!