Szerintetek milyen 2. idegennyelvet válasszak?
Középiskolában lehetőségem lesz francia,német,olasz,spanyol esetleg ezen felül szakkör formájában oroszt, finnet, latint tanulni.
Szerintetek mit válasszak?
Indokokat is légyszives.
-közgáz-on az orosz lehet megtérülő
-műszaki irányban inkább német
-spanyolt elég sokan beszélik (Dél-, Közép-Amerika)
-szakácsoknak francia lehet a jó
Én eljárnék latin szakkörre is... onnan az olasz, spanyol, portugál, francia egy köpésre van.
Az orosz sem rossz, utána a szláv nyelvek fognak könnyen menni, és a szomszédos országok szinte mind szláv nyelvűek... és persze egyéb haszna is van. ;)
"francia,német,olasz,spanyol esetleg ezen felül szakkör formájában oroszt, finnet, latint tanulni"
Műszaki és üzleti területen a német a nyerő, kisebb mértékben a francia (az nemzetközi szervezeteknél is jól jöhet). Az orosz hasznos az ipar és a külkereskedelem bizonyos területein.
Tehát a németet vagy franciát, és emellé szakkörön az oroszt válaszd. Az olasz, spanyol, finn, latin is jó, de csak hobbynak.
08:19
"Én eljárnék latin szakkörre is... onnan az olasz, spanyol, portugál, francia egy köpésre van."
Nem. A franciától tényleg egy "köpésre van" a spanyol/olasz/portugál, a latin viszont erősen különbözik az újlatin nyelvektől.
Az oroszt nem tudod akármi mellett tanulni, pl. ha németet veszed fel, és mellette még az oroszt is, akkor vért kell izzadnod, hogy megtanuld jól mindkettőt. Elvileg a spanyol a legkönnyebben elsajátítható nyelv, de azt meg tényleg nem tudod sok helyen hasznosítani, francia inkább.
Az sem olyan nehéz, mint mondják, legalább is, én nem találom nehéznek; annyi, hogy a kiejtéssel lehet sok gond, de egy idő után belejön az ember, úgy, mint az angolnál. Azért a francia kiejtésben is van logika :D
Némettel igazság szerint, még nem igazán találkoztam, csak belekukkantottam, és a fenti nyelvek közül az a legnehezebb, ha az alsókat is vesszük, az orosz simán üti, meg talán a latin is, az is nehéz.
A latinnak csak orvosi, jogi, és ilyesmi pályákon veszed hasznát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!