Van olyan, aki ilyen vagy olyan módszerrel megtanította a babát egyedül elaludni, és "bónuszként" nemcsak hogy jobban elaludt, hanem jobban és többet is aludt a pici?
Szia.Én nem tanitottam,csak hozzászoktattam :) kb.4hónapos kora óta egyedül alszik el,legyen este,napközben .Amikor eljön az alvás idő,már tudja :) cumi,bekapcsolom a zenálőjét az 10 dallamot játszik le mire az lejár (kb3szám) addigra már nagyon alszik :) Este fürdés után kap tápit és ahogy befejezte már tolja el magát,ő már aludni akar menni,ahogy leteszem szinte már alszik is :) Ez nagyon jó mind neki és nekem is,abból az egy szempontból nehéz csak,hogy máshol nem alszik.
10hós kislány anyukája
az én fiam is kb 4 hós volt, mikortól egyedül aludt el, napközben és este is. 3-4 nap sírás volt, hagytam, hogy kibőgje magát,és utána elaludt. az 5. nap után már nem volt gond, tudta, hogy cumi be, redőny le, szunya van és kész. azóta is működik a dolog, nappal is remekül alszik és este is. A néhány nap sírós nehéz részt ki kell bírni, hidd el meglesz az eredménye, megtanulja, és rá fog jönni a gyerkőc is, hogy ez jó neki.
Valahol olvastam, én így csinálom, bár nem tudom, hogy jelent-e valamit: ne mondd neki, hogy most aludni kell, mondd neki, hogy pihizünk egy kicsit, aztán nagyobbat tudunk játszani. mindig mosolyogva menj ki, hogy ez egy jó dolog lesz mindenkinek. :-)
Szia!
Nekem is 10 hónapos lesz vasárnap a kisfiam.
Biztos, hogy nem a legtuttibb módszer a miénk, de nálunk működik, meg sírni nem bírtam/ bírom hagyni, akkor minek, felesleges próbálkoznom, úgy is "átlát a szitán"....:))
Szóval, nálunk max. 3 felvonásos jelenet van:
- fürdés, vacsi után jön a szopi. Az esetek 80- 90%- ában ettől már lenyugszik, s mikor végez, bár még nem alszik tejesen, én beteszem a kiságyába, s súgom is a fülébe, hogy most mész az alvótársaidhoz (vannak "pancsi" társai is...). Ezután mindig kimegyek, bármi van.
- Ha sírás van, akkor 3- 5 percig hagyom - persze nem mérem... :)) -, s aztán bemegyek. Újra elmondom, hogy ott vannak a barátai, felsorolom őket. Ha nagy a baj, újra felveszem. Ha megnyugszik, leteszem.
- Nagyon ritkán, de előfordul, hogy harmadjára is "áll a bál". Akkor már egy kicsit hosszabban várok, s aztán megyek be. Lévén én egy eléggé "dögönyözős mama" vagyok, ezért ehhez szokott a csöppem, így amikor kiveszem a kiságyából, jól megszorongatom, adok pár puszit, elmondom, hogy mennyire szeretem. Cuki, mert ilyenkor akkorákat sóhajt, mintha min. a fél világ terhét kellett volna eddig cipelnie. Figyelek, hogy még akkor tegyem a kiságyába, mielőtt elalszik. Innentől már durmol.
Remélem, hogy tudtam vmit segíteni, vagy legalábbis a saját koncepciód kialakításához hozzájárulhattam! :))
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat. Igen, mi is e könyv alapján (is) próbálkozunk, de első nap olyan feltűnően sokat aludt, hogy nem tudtam mire vélni. De valószínűleg csak a nagy nehezen előbukkant foggal volt összefüggésben.
Köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!