Szoktátok ezt énekelni a gyermeketeknek? Szerintem agresszív?!
Csiga-biga dugd ki szarvadat, ha nem dugod összetöröm házadat.
Anyósom szinte csak ezt énekli a lányomnak, a mondókához tartozó mozdulatokat megtanította neki.
Aranyosnak aranyos hogy utánozza a lányom, de én pl soha nem énekeltem ezt gyerekkoromban, és nem is énekelte nekem senki. Nem tanítja agresszióra a gyereket szerintetek?
A kisvakondban volt a pucér pasi, vagy már egy másikban?
A kisvakond születéses része is jó, az sem takargatja a lényeget. :)
Juj nee a Kis Vakondban én is láttam azt a pucér pasis részt.
Tök nyugisan néztük az unokatesóm 2 éves kisfiával, mikor az volt a mesében, őskori szinten kezdek megint élni, és a Kis vakond azzal az emberrel volt. No előbb a popsija látszott, de aztán megfordult, és komolyam mondom ott volt a f.sza, sőt még a zacsija is látszott, szőrös is volt :DDDD
Én csak ott lestem hogy te jóóó ééég!!! :DDD
De a kisfiú inkább a vakondot nézte :D Na de akkor is :D Még én éreztem magam kellemetlenül :D
Nem, a gyerekdalok legfőképp nem agresszívak, hanem rossz sorsról szólnak.. pl. csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki :D meg kertek alatt a ludaid megfagynak..
De azt, hogy (én) összetöröm házadat én biztos nem engedném, hogy megtanítság a gyerekemnek főleg a csigatörési mozdulatokkal. Én a csigákat a járdáról arrébb szoktam tenni, nehogy valaki rájuk lépjen...
Ha valaki ilyet énekelne a gyerekemnek, akkor én tövább énekelném, hogy ~én meg mérges leszek rád, ha összetöröd~
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!