Volt már mandulagyulladása a gyermeketeknek?
volt.
mi köze a tejnek a mandulához??? ihatott... akkor nem lehet ha hasmenése van, de míg pici addig nem kell diétáztatni
Kislányomnak volt már mandulagyulladása, akkor 1 éves volt. Nekünk a doki nem mondta, hogy ne igyon tejet!
1 hét alatt jött rendbe, nem nagyon volt étvágya, lázas volt több napig. Antibiotikumot kapott rá.
Ezt találtam amúgy a tejes dolgokról:
"A duzzadt mandulák és nyirokcsomók főként a finomított, mesterséges élelmiszerek, cukor, üdítőitalok, trópusi gyümölcsök és trópusi zöldségek, tej és tejtermékek, fűszerek és egyéb szélsőséges jin élelmiszerek túlzott fogyasztásának következményei. Ezek az élelmiszerek magasabb savtartalmúak, és a folyamatos, túlzott fogyasztással elősegítjük a vér és a nyirok minőségének krónikus leromlását."
Gondolom azért nem ajánlják ilyenkor a tejet, mert a betegség gyors lefolyását gátolhatja, azért gondolom ezt, mert nálatok még nem állhat fent hogy sok mesterséges, cukros, trópusi dolgot enne vagy inna a baba.
Volt sajnos szerencsénk a mandulagyulladáshoz,nagyon-nagyon komolyan kell venni ilyenkor az orvos utasításait!
Nekünk 4 hónapig volt izületi gyulladás a mandullagyulladás szövődményeként.
Tavaly kivették a a kisfiam manduláját és az addig immunbeteg gyermekként diagnosztizált kisfiam októbertől mostanáig sem volt lázas,sem beteg !!!
Szia!
A lányomnak a rágófogai előtt (mármint mikor kibújnak kettesével)mindig tüszősmandulagyulladása van!
Az antibiotikum miatt nem ajánlott atejtermék!DE szoptatni lehet!
lányomnál 11 hósan volt az első,majd 23 hósan és 24 hósan!
Nálunk kb 2-3 nap a magas láz,de az antibiotikum ígyis úgyis 5 nap!Nálunk csak torokfájással jár meg lázzal!Se orrfolyás se se köhögés sincs!
De a párásításra,nekünk azt mondtaa dokinő,ha folyik az orra tilos!Mert jobban duzzad tőle anyálkahártya és tovább tart a takonykór!
Gyógyulást kívánok!
2 éves kislány és 32 hetes pocakcsajszi anyuja
A tehéntej nem ajánlott, az anyatej annál inkább, előbb meggyógyul.
A tej nagyon jó táptalaj a baciknak, szóval ha azt akarod, hogy előbb meggyógyuljon, akkor ne adj neki tejterméket. (Bár lehet, hogy az orvos ezt nem hiszi el, nekem természetgyógyász mondta, de már máshol is olvastam.)
A párásító nagyon jó, mi mindig használjuk, nem szárad ki a szája alvás közben. Nálunk egész éjjel megy mindig, ha beteg.
A tünetek szerintem ugyanazok, mint bármilyen más felső légúti megbetegedésnél: Láz, köhögés, orrfolyás, piros torok, dagadt mandulák. Hogy hány napig tart, az változó, függ attól:
-Adsz-e antibiotikumot.
-Mennyire kapta el a betegség.
-Milyen állapotban van az immunrendszere.
Szerintem úgy 5 nap 2-3 hét is lehet e gyógyulás ezektől függően. Adj neki sok almát, limonádét, az is jó ilyenkor. Mindenképp sok folyadék, lehetőleg melegen, ha tudod, tartsd ágyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!