Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktátok ezt énekelni a...

Szoktátok ezt énekelni a gyermeketeknek? Szerintem agresszív?!

Figyelt kérdés

Csiga-biga dugd ki szarvadat, ha nem dugod összetöröm házadat.

Anyósom szinte csak ezt énekli a lányomnak, a mondókához tartozó mozdulatokat megtanította neki.

Aranyosnak aranyos hogy utánozza a lányom, de én pl soha nem énekeltem ezt gyerekkoromban, és nem is énekelte nekem senki. Nem tanítja agresszióra a gyereket szerintetek?

2012. márc. 31. 22:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Szinte mindegyik dal ilyen :D Süss fel nap (abban megfagynak a ludak), Katalinka szállj el(hát abban sós kútba teszik és stb ) de ezt nem így értik a gyerekek :D És ettől nem fogják bántani az állatokat. Ha látod hogy csigabigákat tördös, akkor mond neki, hogy ez csak játék, de igaziból nem csináljuk, mert fáj a csigabigának. De nem kell ezt komolyan venni :)
2012. márc. 31. 23:09
 12/24 anonim ***** válasza:
Van acsiga biga gyere ki verzió az tok aranyos, amugy en se szeretem ezt enekelni az en fiam probalt mar ralepni a csigara. Nem rajongok ertuk de ok nelkul nem engedem bantani neki az allatokat. En a katalinka szallj el kezdetut nem szeretem meg ahol a torokok agyonloni keszulnek a katicat. De ok tenyleg nem ugy fogjak meg fel en akkor se jo erzessel nekelem.
2012. márc. 31. 23:38
 13/24 A kérdező kommentje:

a piszkafásat még nem is hallottam. :)

A mesék mások, mert ott van gonosz, de az pórul jár a végén.

De a Tom és Jerry miatt mi sem csináltunk soha hülyeségeket. :)

Így átgondolva tényleg sok dal agresszív. :)

2012. ápr. 1. 00:01
 14/24 anonim ***** válasza:

Én azért nem énekelem ezt a kisfiamnak, mert nekem nem tetszik. Anyósom is így van vele. Van helyette két másik verzió: 1. Csigabiga gyere ki, ég a házad ideki, kapsz tejet-vajat, holnapra is marad. 2. Csigabiga gyere ki, ég a házad ideki, ha nem hiszed, gyere ki, majd meglátod ideki. Lehet, hogy butaság, de én is sajnálom a csigákat, én sem szeretném, ha összetörné őket a kisfiam.

A katicás dal szerintem más, ott a törökök bántják a katicát, mi csak figyelmeztetjük, hogy vigyázzon, szálljon el :)

2012. ápr. 1. 00:20
 15/24 anonim ***** válasza:
Nekem a 2 éves fiam ezt tanulta meg először,nagyon édesen mondta,és imádja ezt a dalt,mi tapsolunk a végén,és ez berögződött.A csigákat nagyon szereti,nem bántja őket(még).
2012. ápr. 1. 07:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
:) Igazából mi is ezeken a dalokon nőttünk fel,és képzeld/ne nevess ki/ amikor az éti csigák vándorolnak,szinte mindenhol látni őket főleg nyáron egy eső után,én ha megyek kerékpárral és látom hogy csúszik át az úton,felveszem és kirakom az útszélére!Komoly!A mesékről még annyit,hogy egyik reggel ment a Kisvakond az Rtl-en,egyszer csak azt látom,hogy egy meztelen figura napozik,megvolt rajzolva a hímvesszője még szőr is volt rajta...azt hittem seggre ülök..6-os karika volt kint!:)
2012. ápr. 1. 07:56
 17/24 anonim ***** válasza:
Lazulj már! :D
2012. ápr. 1. 09:25
 18/24 anonim ***** válasza:

7.56-os

Azt én is láttam :DDD

majd elájultam :DD

Többször is odanéztem,hogy jól látok e??!!

Ilyet még életemben nem láttam,hogy egy mesefilmben pucér pasas egy száll f@.ban..konkrétan mindene megvolt:DDD

2012. ápr. 1. 10:49
 19/24 anonim ***** válasza:
:))))) Ugye,hogy durva?Utána meg jött a vaddisznó,megtámadta az meg úgy pucéran biciklire pattant és úgy menekült...azt hiszem ezt egy életre megjegyeztem..:))
2012. ápr. 1. 10:57
 20/24 anonim ***** válasza:

Én ezt úgy tanultam, hogy "elkerülöm" házadat, így is éneklem a kisfiamnak, de tisztában vagyok vele, hogy találkozni fog az összetöröm verzióval is.

A pszichológushoz csatlakoznék pedagógusként, hogy a gyerekeknek azért fontosak pl. a népmesék, amelyek agresszívnek tűnhetnek, mert ebben tudják levezetni a feszültségeket, ami pl. abból adódik, hogy anyába (királylány) én (legkisebb fiú) is szerelmes vagyok nem csak apa (sárkány), és jól legyőzöm a vetélytársam anélkül, hogy ez materializálódna.

Vagy: haragszom anyára, mi is lehetne jobb, mint megbüntetni a gonosz boszorkányt?

2012. ápr. 1. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!