Szoktátok ezt énekelni a gyermeketeknek? Szerintem agresszív?!
Csiga-biga dugd ki szarvadat, ha nem dugod összetöröm házadat.
Anyósom szinte csak ezt énekli a lányomnak, a mondókához tartozó mozdulatokat megtanította neki.
Aranyosnak aranyos hogy utánozza a lányom, de én pl soha nem énekeltem ezt gyerekkoromban, és nem is énekelte nekem senki. Nem tanítja agresszióra a gyereket szerintetek?
a piszkafásat még nem is hallottam. :)
A mesék mások, mert ott van gonosz, de az pórul jár a végén.
De a Tom és Jerry miatt mi sem csináltunk soha hülyeségeket. :)
Így átgondolva tényleg sok dal agresszív. :)
Én azért nem énekelem ezt a kisfiamnak, mert nekem nem tetszik. Anyósom is így van vele. Van helyette két másik verzió: 1. Csigabiga gyere ki, ég a házad ideki, kapsz tejet-vajat, holnapra is marad. 2. Csigabiga gyere ki, ég a házad ideki, ha nem hiszed, gyere ki, majd meglátod ideki. Lehet, hogy butaság, de én is sajnálom a csigákat, én sem szeretném, ha összetörné őket a kisfiam.
A katicás dal szerintem más, ott a törökök bántják a katicát, mi csak figyelmeztetjük, hogy vigyázzon, szálljon el :)
7.56-os
Azt én is láttam :DDD
majd elájultam :DD
Többször is odanéztem,hogy jól látok e??!!
Ilyet még életemben nem láttam,hogy egy mesefilmben pucér pasas egy száll f@.ban..konkrétan mindene megvolt:DDD
Én ezt úgy tanultam, hogy "elkerülöm" házadat, így is éneklem a kisfiamnak, de tisztában vagyok vele, hogy találkozni fog az összetöröm verzióval is.
A pszichológushoz csatlakoznék pedagógusként, hogy a gyerekeknek azért fontosak pl. a népmesék, amelyek agresszívnek tűnhetnek, mert ebben tudják levezetni a feszültségeket, ami pl. abból adódik, hogy anyába (királylány) én (legkisebb fiú) is szerelmes vagyok nem csak apa (sárkány), és jól legyőzöm a vetélytársam anélkül, hogy ez materializálódna.
Vagy: haragszom anyára, mi is lehetne jobb, mint megbüntetni a gonosz boszorkányt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!