Nekem egyik sem tetszik, abszolút nem.
De biztos az én ízlésemben van a hiba, mert minden 3. kisfiút Bencének vagy Dominiknak hívnak, legalábbis itt felénk (bölcsi, ovi, szomszédok, munkatársak gyerekei... stb.)
Nekem a Bence tetszik, függetlenül attól, milyen gyakori.
Én például csak egyetlen kisfiú Bencét ismerek, viszont három Félixet. Úgyhogy ez a gyakoriság relatív.
A Dominik nekem túl "modern", és nem találom valami férfiasnak.
Igaz, hogy a Bencéről sokan mondják, hogy kisfiús, meg becenév, de számomra nem az, több felnőtt Bencét ismerek, érett férfiak, semmi baj a nevükkel.
Dominik = Domonkos azért hamar cikki lesz egy gyereknek. Sajnos. A szexuális áthallás miatt.
DOMINIK, VITUS vagy DANTE?
Ha a család vallási felkezetével összefér KÁLVIN.
Bár tény mindenki maga választ ma.
Az én nevem véletlenen múlt, mert ahol anyám szüle bátyám egy kismamával azonos névél érkeztek, és távoztak a gyerekek. És mit ad isten amikor anyám velem már a ötödik hónapban összefutott a nővel az utcánkban ahol laktunk, ő meséli, hogy neki már van egy olyan nevű gyereke mint ami így később én lettem. Anyámnak nagyon megtetszett, és ideális volt a vezeték nevemhez.
Egyik név sem nagy kedvencem, és igen gyakori mind a kettő, de van akinek ez pozitív szempont.
Bence jobban tetszik, szerintem aranyos, és könnyen megjegyezhető név, a Dominik túl hosszú és nehezen is becézhető.
Ha már Domi, akkor ennyi erővel lehet Domokos is.
Igazából a Te döntésed.
Nem igazán számít, hogy tucatnév-e vagy sem. Igaza van az előttem szólónak : Neked legyen jó.
Nagyon extrémet azért nem választanék mert szeretném, hogy ő is szeresse majd a saját nevét. Mi olyan neveket választottunk mindkét fiunknak, hogy ne lehessen százféleképpen becézni meg csúfolni. Jó döntés volt, mert mindkettő nagyon elégedett.
Remélem Neked is sikerül !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!