Melyik az az édesség, amivel a legkevesebbet ártok?
Mármint a mamádat a gyümölcsre rávenni!!! ... addig, míg a babád annyira rá nem szokik az édességre, hogy azután már akkor is követeli, amikor a mama nincs is a közelben!
A mamád értelmes, okos asszony, azért megemlíthetnéd neki, amit ő is tud: az egészségtelen táplálkozás következményei: elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok stb.
Te, szerintem nagyon helyesen igyekszel az édességtől, amíg lehet távol-tartani gyermekedet, a mamád is lehetne ebben a partnered!
Előző vagyok.
Persze az általam felsorolt betegségek nem ebben a korban jönnek elő, de hosszú évek során, felnőtt korra valamelyik biztosan előjön az egészségtelen táplálkozás hatására. Ha ilyen korban rászokik az édességre, pár év múlva már nehezebb lesz visszatéríteni őt onnét.
Ah, a mamákat erről nem lehet leszoktatni. Az enyém külön sütit süt, ha megyünk, és pont ebéd előtt kínálgatja. Aztán csodálkozik, hogy miért nem ebédelnek. Pedig 3 gyereket felnevelt. Mondtam neki, jól megsértődött. Azóta ez megy:
-Nem adok sütit, mert anyád nem engedi!
Gyümölcsöt nem vesz, mert az meg drága. Pedig 1 darab alma nem drágább, mint egy csoki, de nem lehet meggyőzni.
Szia:)
Hát a mamik már csak ilyenek...
Vannak babapudingok,babakekszek,túrórudi csoki nélkül..
Igen, ezzel nyugtatom magam, hogy azokon a napokon belefér. Itthon úgysem sűrűn kap ilyeneket. Nem akarom anyámmal balhézni. Próbálom vele megértetni, de nem akarja, ha meg erősebben szólnék rá, akkor csak sértődözés lenne.
Ezeket veszi neki: Kinder tejszelet, túró rudi, Dörmi, mézes, kuki. Télen narancsot kapott, így a gyümi sem áll annyira távol tőlük :))
Most azért sokalltam be, mert minden nap mentünk és minden nap kapott valamit. Amúgy heti 1-2 alkalom. Csak eléggé jó súlyban lévő babám van, és ezért aggódom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!