Édesség 1 és egy 2 évesnek büntetlenül?
Nagyon nassolhatnék, egy 4es csokipudingot már felfaltam, de még akarok:D, de nincs szívem leülni egy bödön fagyival a gyerekek elé, mikor ők egy egy kanálnál többet nem ehetnek.
Valami lélekmelengető nyalánkságot keresek, amit 1éves is ehet, amennyi "beléfér". Tudnátok ilyet ajánlani?
Már az uzsit is felfalták, volt már aszalt vörös áfonya és meggy is.
Én ma palacsintát sütöttem, az uzsinak is belefér a gyerkőcnek (másfél éves) és nasinak is fincsi.
Én nem vagyok sem egy édességgel tömős anyuka, sem egy "semmi cukor csak fényes bioalma"-típus.
A gyümi is megvolt köszi.
A cukrom is megvan szinte tökéletes, ami meg a nem ér, hogy a gyerekeknek meg nem adok, pont miattuk kérdem ki milyen fini dolgot tudna amiből a babák is mértéktelenül ehetnének, ha akarnának pl túrókrém házilag. És nem vmi izgáló dobozból jön elő, mert ami bolti abból tényleg raklappal is megennék. De az itthoni üvegtálasból mértékkel esznek. És én is.
palacsinta volt már a héten, és most nem sütnék:D pláne hogy a férjem hétvégére azt kért.
Nálunk az édesség úgy működik, hogy napi egy joghurt-puding amit ehetnek a kicsik, plusz szoktam sütni hol muffint hol lekváros pirogot, rácsos sütit kuglófot.. mikor mihez van kedvem, és abból eszegetnek a kicsik. Nem mértéktelenül. Figyelek, hogy mindent egyenek, amibe hébe hóba a süti, édesség is belefér.
Ma nekem van iszonyú falásrohamom, és édesszájú lévén ajjaj. Bár még pár sós dolog is izgálja a csőröm úgymint házi chipsz(csak az babramunka mire szépen vékonyra gyalulom a krumplit:S).
Épp hízókúrán vagyok, sajna sikertelenül, és lehet ezért ennék mindent
A héten nálunk volt még grízes tészta lekvárral, meg mákos tészta is, az is elmegy édességnek, vacsinak is.
EGyébként más tényleg nem jut eszembe, ugorjatok le a boltba, vegyél túrót, tejfölt, keverd össze, abból adhatsz a kicsiknek is, magadnak meg tehetsz bele pluszban cukrot, mazsolát, akár kikeverős pudingot is.
Egyébként én csináltam olyat, amikor rá jött a falás, hogy a gyereknek adtam egy kis pohárban túrókrémet, magamnak ugyanolyanban pedig csokispudingot :) Nem volt lelkifurdalásom, mert ő aznap már megette az "édesság-adagját".
En szoktam a fiamnak milk shake-et is csinalni. Igaz kell hozza fagyi de van benne finom gyumolcs es tej is.
1 gomboc vanilia fagyihoz teszek egy marek epret (vagy malnat, banant...) es ontok hozza kb 1dl tejet es turmixolom. Ha higabbra szeretned akkor mehet hozza meg tej. Ettol olyan kremes pepes allaga lesz es a fiam kikanalazza. Van aki kevesebb tejjel, tobb fagyival vagy kevesebb/tobb gyumolccsel szereti. Ha hizni szeretnel akkor nyomj ra egy jo adag tejszinhabot a tetejere. :) Egyebkent en ezt azert csinalom neha a fimanak mert sajnos csak ilyen formaba issza meg a tejet. :( Sehogy mashogy nem kell neki. Minden masodik nap uzsonara csinalok neki egy jo kiados milk shake-et gyumolccsel.
Masik amit szeret a kisfiam a vanilias rizsfelfujt, en teszek bele mazsoalt is. Ezt is ellhet eszegetni/nassolgatni. Bocsi a receptet nincs idom leirni mert a melohelyrol irok es most mar sietek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!