Milyen egy mandulaműtétje egy 10 évesnek?
Sziasztok!
Van egy lányom 10 éves,és 43 kg,voltunk orvosnál,és ő azt állapította meg,hogy az egyik mandula nagyobb(duplája a másiknak),és a mandulák eltávolítását javasolta.Azt mondta hogy nem csak a garatmandulákat hanem az orrmandulákat is el kell távolítani,biztosan azért,mert ha nem a torokmandulákkal van baj,akkor ne kelljen kétszer műteni őt.
Kérdésem:Hogyan zajlik?Mikor engedik haza?Mit lehet csinálni,és mit nem?Mit lehet enni?A lepedékleválás mivel jár?Hogyan,mennyire vigyázzak a bevérzésre?Minden fontosra kíváncsi vagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Bár már 28 vagyok, kb. ennyi idős voltam amikor kivették. Nyilván már máshogy működnek a dolgok, de azért leírom. Nekem igaz, külön vették ki. Az orrmandulámnál még altattak,mert a számon keresztül vették ki és gondolom így volt a legjobb. Az nem hagyott bennem nyomot. Elég hamar (kb. 3 nap múlva) ki is engedtek!
A garatmandulámnál már nem altattak, csak kábítottak és érzéstelenítettek. Szerintem ma sem altatnak már,mert állítólag terheli a szívet!
A műtét kb. egy órás. Igazából elég kába voltam, de emlékszem rá. Nem hazudok az a rész, amikor adták a torkomba az érzéstelenítő szurit, elég fájdalmas volt. Viszont, csak az elsőt éreztem!:)
Műtét után aludtam. Amikor felébredtem fájt. Inni nem lehet órákig, csak vizes ronggyal "borogatni" a száj szélét!
Én bevéreztem,mert kicsi voltam még és este nem bírtam aludni és sírtam. Na akkor jött a doki néni és egy csipesszel meg egy vattával benyúlt a számba felitatni a vért. Hát az sem volt valami felemelő. 5 napig voltam bent. Én nem nagyon bírtam enni, mert fájt. Hoztak be nekem fagyit, mert kis mennyiségben állítólag jó,mert hűti a sebet, de én nem bírtam enni egy falatot sem! Anyu mondta,hogy fogytam is pár kilót! Otthon viszont már ettem levest. Anyukám akkor galamblevest csinált. Az jó volt,mert az legalább csúszott!
Szóval készülj fel,hogy nem most lesz a lányodból nagy evő!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!