10 hetes körüli babáddal minden percben foglalkozol amikor ébren van, vagy szoktad néha hagyni egyedül is "játszani"?
Azért kérdezem,mert az én 10 hets fiam nagyon sokat van már ébren napközben.
Közben sokat beszélek neki, énekelek, tornáztatom, stb...
De ő sokszor egész jól elvan a kiságyban a forgójával, a babatornáztatóval, a kocsijában a lábának a nézegetésével, vagy a falon egy-egy kép nézegetésével. Sőt időnként még gayarászik is közben. Olyankor rám se hederít. Aztán amint megunja, kiabál, mint aki azt akarja momndani:"anya mostmár unom, foglalkozz velem". Amikor elvan egyedül, én csinálom a dolgom.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert bár ő elvan olyankor egyedül, de lelkifurdalásom szokott lenni,hogy nem foglalkozom vele olyankor is.
Nálatok ez hogy van/volt?
Ó jaj, szerintem nem lesz így jó vége... de ne nekem legyen igazam.
semmiképp se legyen lelkifurdalásod. Egyedül is eljátszik ő szívesen. Ha valami nem tetszik neki úgyis szól. Nem fogod bírni, ha mindig foglalkozol vele, amikor csak ébren van. Mert ha most hozzászokik, akkor később kérni is fogja, sőt követelni. Én hagynám magában is játszani. Fedezze csak fel a környezetét önállóan. Később sem lesz jó, ha mindig a sarkában leszel. neki sem jó, és te is be fogsz golyózni tőle, ha mondjuk már csak másfél órát alszik egy nap.
Utolsó vagyok: kérdezted, nálunk ez hogy volt. Nálunk ugyanígy. Szépen elvolt a kiságyban-pihenőszékben akár 45 percet is. Amikor kezdett nyűglődni, akkor természetesen foglalkoztam vele. Most 11 hónapos, kisfiú, és nagyon szépen eljátszik egyedül is, nem unja meg a játékait, újra és újra felfedezi őket, és nem esik kétségbe, ha nem lát éppen engem.
Megvan a napirendünk, délelőtt és délután is megvannak a közös játékidők, vagy amikor tud bandázni a lakásban a felügyeletemmel. Minden házimunkát el tudok így végezni, így amikor alszik, még tornázni is tudok.:)
Értelmes, kedves, vidám, "vicces" kispasi.:)
A válaszokból is kiderül, mennyire különfélék vagyunk, gyermekeink és mi magunk is. Azt gondolom, csináld úgy, ahogyan jónak érzed, ahogyan természetesen jön neked minden lelkiismeretfurdalás nélkül.
A legfontosabb a gyermeknek úgyis ugyanaz mindig minden családban: hogy szeressék, s biztonságot találjon otthon, a szülei társaságában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!