A baba súlya és zömöksége/vékonysága befolyásolja azt, hogy mikor kezd el forogni először, és ha igen melyik irányba? Nálatok hogy volt?
Szerintem ebben a korban nem.
Ebben a korban egyetlen dolgo dönt és az az agy. Ide még nagyon izmok sem kellenek, egy forgást csak is az agy mozgat.
lányom 4 kilóval született, félévesen volt 8,5 kiló (most másfél és 10 kiló csak), de mindent tankönyvszerint csinált, nem segítettem neki, hagytam mindenre maga jöjjön rá. nála az agy egyenletesen fejlödött, nem voltak kirívó dolgai.
Elös forgás pont 4 hósan, vissza fordulás 5 hósan volt. Ez a legátlagabb.
Mint az első válaszolónál:
Első forgás 4 hónaposan, vissza 5 hónaposan. Másfél évesen 10 kg.
Annyi a különbség, hogy az én lányom 6 hónaposan csak 6.9 kg volt. tehát súlyuk ellenére is ugyanakkor csinálták ezt-azt.
Unokaöcsém elég súlyos baba volt, de előbb csinált mindent mint a lányom.
Nem értek egyet az első válaszolóval! Igenis óriási izommunka hasról-hátra, illetve visszafordulás. Aki nem hiszi,feküdjön le, és próbálja ki.Tilos kézzel,lábbal segíteni, csak a törzs izmait használjátok.Ugye, hogy nem egyszerű?!
A duci babák általában lustábbak is a mozgásban,ez befolyásolhatja,mit mikor csinálnak. De emellett a genetika,a környezet és sok más is befolyásolja ezt.Tehát csak ez nem meghatározó. Az irány pedig már végképp nem bejósolható ebből. Abból már jobban, hogy fekszik gyakrabban a baba.A háton fekvők először picit oldalra tanulnak fordulni,majd innen hasra.Akik sokat vannak hason,értelemszerűen ellenkező irányba produkálnak először!
konduktor-anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!