Miket játszol 1 év körüli babáddal?
Szia!
Bőven elég a fiamnak, ha kirakok dobozokat játékokkal :), ugyanis az egész napja a pakolásról szól. Ha nincs doboz, akkor rejteget: ágy alá, szekrény alá, sarkokba... (soha, semmi nincs ott ahová én raktam.) Szuper mulatság a táskák átkutatása is.
Amúgy nagyon szeret labdázni (kis labda, nagy labda, közepes labda), fogócskázni, még mindig menő a kukucs. Szereti a zenélős - nyomkodós játékait, és a könyveket lapozgatni.
:) a rámolás nálunk is nagy sláger.
Ezek szerint a te kisfiad "szabadon" van a lakásban egész nap? Én csak a szobájában merem hagyni, ott is trükköznöm kell mindennel, képes lenne egész nap az ajtót csapkodni pl., amíg rá nem csapná egyszer a kis kezére...
A labdát visszagurítja, és a nagy labdát is igyekszik visszadobni. Ha én gurítom elkapja. Viszont nem épít kockákat egymásra, és nem mutat rá az állatokra a könyvben...
Igen, ő tök szabadon van a lakásban, mióta tud mászni. A szekrényajtók nyitogatása kb. 2 hónapig volt sláger (megőrültem tőle). Most a fiókok vannak divatban - már átpakoltam a fehérneműimet (mert kezdett kellemetlenné válni), és játékokat raktam a helyükre - azóta nem olyan érdekes.
Az ajtó ki van ékelve a konyha és a szoba között, a fürdőszoba ajtó mindig zárva.
Még lemaradt: a mosógépbe vele pakoltatom be a szennyeseit - imádja! :)
Sokat játszik magában. Még nem jár.
És a te gyermeked?
Ez aranyos, hogy bepakolja a szennyeseit, jót nevettem!:D
És amikor a fiókokat húzogatja, nem félsz, hogy odacsukja az ujjacskáját?:O
Az én kisfiam 11,5 hónapos, még csak kapaszkodva jár, de mászni persze villámgyorsan. Én csak a szobájában merem egyedül hagyni, így is a kihúzható fiókokat széles celluxszal ragasztottam le, mert állandóan kihúzta és iszonyat erővel visszacsukta, nagyon féltem.
A szobáján kívül csak veszélyforrások vannak, úgy érzem: lehúzná a billentyűzetet az asztalról, ki-be kapcsolná a számítógépet, leszedné a dvd-lejátszót, a nagy tükröt az előszobában (jóó nagy tükör és csak egy tiplire van felakasztva...), és a virágokról még nem is beszéltem. A nappaliban a kis dohányzóasztalt addig rángatja, amíg el nem dől (nagyon kicsi, könnyű asztal, de tuti orrbavágná magát).
Szereti a veszélyeket a kisfiam.
És félek a járólaptól is, ha ott esik el, nagyobbat koppan, mint a szobájában a szőnyegen.
Túlféltem...?:O
Ja, kérdésedre válaszolva: a labdát nem gurítja vissza olyan direktben, inkább csak visítva eldobja 2 kézzel és vagy felém gurul vagy nem.:) Könyvben ő sem mutat állatokra, de a falon lévő matricákon be tudja azonosítani a majmot és a papagájt, illetve az "autó" szót minden körülmények között felismeri és várja is.:))
Igen, szerintem "túlfélted". :)
Mi az olyan bútordarabokat, ami veszélyforrás (magas CD állvány) levittük a pincébe. Virágok anyóséknál, és a szekrények tetején. A szekrények ajtajainak nyitogatásához (és visszacsapásához) mindig asszisztáltam, így megtanítottam, hogy mindig csak a fogantyút foghatja. Fiókok: párszor sikerült a kezére tolnia, ebből tanulta meg, hogy hol nem lehet a keze. Már ügyesen visszatolja. Ezekből az apró balesetekből tanulnak. Nálunk nincs szőnyeg sehol, ha esik keményre esik, de sebaj "szalad" tovább. Nem sok dolgot tiltok, mert ha tiltom, akkor az annál érdekesebb. Pl. mászás kezdetén imádta csapkodni a konvektort. 3 napig volt érdekes (azóta sem). A számítógép zsinórjait el kell rejteni! Nekünk a mi szobánkban van egy egész alakos tükör - elé toltam a szárítót. De sajnos lehet, hogy biztonságosabb lenne leszerelni, mert félek, hogy egyszer beleesik.
Ja... és a könyvespolcot párom a falhoz csavarozta. A szobaajtó meg egy vékony könyvvel van kiékelve (alá van dugva).
Engedd szabadjára Őt, mert ha elindul, nem tudod 1 szobában tartani! Hadd fedezze fel még most a kecót! Menet közben látod majd a veszélyforrásokat.
Üdv
Fiam 12,5 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!