Anyukák ti mikor keltek? Meddig enged babátok aludni?
5 éves a legnagyobbam 8 hónapos a legkisebb...így emiatt az egy dolog hogy 5 éve nem aludtam át egy éjjelt se, de ráadásul fél 7kor kelnek óraállításkor fél6-6 felé...Egy darabig nagyon irigyeltem azokat akikkel még első babám idején gyakran beszélgettünk hogy 9-10ig is alszik a gyerekük meg hogy felkel ugyan 7kor de 8kor visszaaltatható simán és alszanak együtt 10ig...aztán eljött a közösség ideje és akik olyan sokáig alvósak voltak bizony megszenvedtek a reggeli keléssel ébredéssel átszokással. Nekünk fel se tűnt mert ugyanakkor keltünk mint amúgy is...úgyhogy most így utólag már nem bánom hogy így alakult.
Egyébként az első babám jó alvó volt, a második harmadik pedig nem, tehát a második még 18 hónaposan is 2szer ébredt éjjel és még korán is kelt, az 8 hónapos pedig jelenleg is még 3szor ébred éjjel.
Nekem a nagyfiam is jó alvó volt. 8 éves koráig aludt ebéd után hétvégente 2-3 órákat. 3 évesen még 2* aludt, délelőtt és délután, az oviban sokszor csak lefeküdt egy szivacsra délelőtt pihenni, aztán kis idő múlva megszokta, és egyszer aludt. a reggeli keléssel sosem volt gond, mert szó szerint ha ébresztem kipattan az ágyból :-) apukájától örökölte.
A kislányom 10 hónapos és ő visszaalszik tápszer után, és én is alszom vele. Hétvégén persze akkor más, akkor 9 körül kel mindenki, a pici sem ébred fel.
Én az utóbbi időben nagyon rosszul alszom és akármilyen fáradt vagyok, nem tudok hajnali 1-fél2-nél korábban elaludni. Ezért este amikor a gyerekek elalszanak, olyankor vasalok és házimunkázok.Nekem sem jó igy, de sajnos nem tudok aludni. Másnap mint akit fejbe vertek, ezért alszom a picivel. Amíg tudtam aludni, addig elmentem a fiúk dolgozni, suliba, pici visszaaludt én meg főztem, házimunkáztam.
Próbáltam, hogy nem alszok délelőtt, de sajnos akkor sem tudok elaludni este és egész nap csak kóválygok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!