Depresszio oka?

Figyelt kérdés

Miért lehet olyan sok kismamnál az hogy elöjön a depreszzio szülés után,

ugy értem én egész terhesség alatt le se állatmmert épitkeztünk sajnos

utolso elötti napon tutam csak pihheni, gy hét korház megszültem 2 óra alatt , és amikor hazajöttünk én nem tom mondjuk idöm se volt azon elfilozni hogyszar anya vagyok, oh te jo ég egyedül vagyok a maómmal stb stb. mitöl alakulhat mégiski hogy valaki depresszios lesz más meg nem. egyénfüggö?

2012. márc. 25. 11:21
 1/5 anonim ***** válasza:
nekem sem rögtön alakult ki, hanem szülés után kb 2 hónap múlva, persze hogy egyén függő és sok más is befolyásolja...
2012. márc. 25. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Én nagyon boldogan vártam a babánkat és mégis beütött a depresszió. Azért, mert senki nem volt mellettem, vagy még belém is rúgtak (anyós). Anyumék nem élnak. Ezért. Senki nem segített se jó szóval, sem sehogy. így nagyon kétségbe estem, egyedül a bizonytalanságommal, a kétségeimmel, stb. Dühös lettem a világra, mindenkire. Most derült ki, hogy a férjem is depis volt, csak nem mondta. Én meg találgattam, miért olyan, amilyen. Nem bocsátom meg soha, hogy az az egy év nem lett boldog és sokat látott sírni a kisbabám :(
2012. márc. 25. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A depresszió nem azért jön elő egyes embereknél, mert van idejük azon filózni, hogy egyedül vannak a manóval, vagy esetelgesen azért, mert sok idejük marad a gondolkodásra vagy magukra.

Abszolut egyén függő, ez egy agyban lejátszódó kémiai folyamat. De ez nem azt jelenti, hogy aki nem depressziós, vagy sosen volt, esetleg sosem lesz, annak nincs agya. Azaz buta.

Egyébként eléggé "értelmiségi betegség". Mint ahhoz is kell egy bizonyos értelem, hogy az ember tovább lásson az orrától.

2012. márc. 25. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy azt hiszed, a depresszió a ráérős anyukák betegsége! Nem kívánom neked azt, amin pl én átmentem! Pedig nekem is volt tennivalóm bőven a baba mellett, nem a bajomon meditáltam egész nap. Egyébként nekem az hozta elő, hogy a gyerekem óránként üvöltve ébredt minden éjszaka egy éven keresztül, nagyon sokára aludt vissza, és semmi és senki nem segített. Fizikai okai voltak a kialakult tévképzeteimnek, szorongásaimnak.
2012. márc. 25. 23:39
 5/5 anonim ***** válasza:

14.12-es

A kérdező, az általad meghatározott okok miatt valószinűleg soha sem lesz depressziós...(utólsó mondat)

2012. márc. 26. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!