Utál hason feküdni a 3 hónapos babám. Mit tehetek?
Attól tartok, ha nem fekszik hason, nem fog kúszni. Úgy hallottam, ha kimarad egy mozgásfejlődési lépcsőfok, az kihatással lesz a későbbi értelmi képességeire.
Hogy tudnám rávenni, hogy feküdjön hason? Sír, nyögdécsel, ha megpróbálom hasrafektetni, mikor ébren van, ráadásul nem oldalra fordítja a fejét, hanem a szőnyegbe fúrja, és így alig kap levegőt.
szia én már kettőt felneveltem és egyik sem feküdt hason egy percet sem és semmi bajuk nem lett sőt az első elindult 8 hónaposan a második pedig 9 hónaposan majd ha akar hasrafordul a kicsi lányom például hason fekve szeret aludni.
ne akard hasra fektetni felesleges inkább hgyjad had fejlődjön a saját tempójába ez az egész kis életére vonatkozik
Az én babám is 5 és fél hónapos koráig oldalán és hátán aludt, csak nagyon ritkán, mikor elringadtam és már mélyen aludt tudtam hasra tenni. És mikor betöltötte a 6 hónapot is csak azért türt hason lenni,. mert ekkor már rájött, hogy így tud kúszni, így érheti el a dolgokat. Szerintem se erőltetsd, annak nincs értelme, hogy sírjon, csak mert kicsit később türne magátol hason lenni. Mára az én babám is gyönyörűen kúszik-mászik, és épp a napokban állt fel. Semmi baja, semmivel nincs lemaradva.
Szerintem addig mig csak nyöszörög lehet hason, de azért sírásig ne fajuljon a dolog. (még véletlen tényleg megutálja)
Az én kislányom 2 és fél hnapos és Ő is utál hason lenni. Nyöszörög, nem erőltetem. Miért is muszáj azt tenni amit az orvos mond?:)
Ha így lenne vízzel itatnám éjjel a babám és elmenne lassan a tejem... Hát nem érdekel mit mond.
Abból nem lesz baj, ha naponta többször akár pár percet hasra teszed. Nálunk az első gyerek utálta hason, addig, amíg magától meg nem tanult hasra fordulni.
Egyébként a mászás az, amit nem jó kihagyni, mert ott összerendeződik a jobb és bal agyfélteke működése.
az én kislányom is mindjárt 3 hós, és hason alszik ugyan, de ha játék közben fektetem hasra, nem szívesen nyomja ki magát. egyszer sikerül, majd kínlódik, szuszog, nyekereg, míg végül a fejét sem hajlandó már emelni, inkább oldalra fordítja.
amúgy hanyatt szereti, még az oldalára sem igen fordul át a hátáról unszolás nélkül.
örülök, h idetaláltam, mert már kezdtem komolyan aggódni. arra azért mindenképp fölhívnám a figyelmet, h megfelelően kemény legyen a felület, amire fektetitek, másképp nem megy. nálunk pl. a nagyágy matraca ehhez túl puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!