3,5 hónapos babám nem szeret hason feküdni. Akármit csinálok ordit. Nem is tartja úgy a fejét, meg nem is tudja magát kinyomni egyáltalán. Viszont ha ölbe veszem szépen tartja a fejét, csak hason nem. Mit csináljak vele?
Én a következő trükköket alkalmaztam.
Elé tettem egy nagy tükröt és úgy fordítottam hasra, hogy a tükörben lássa magát. Ez nagyon bejött neki.
Vagy a pelenkázon fektettem hasra (de nem a fal fele), leguggoltam vele szemben, és így játszottam kukucs játékot. Tetszett neki, hogy olyan magasról nézhet le. Persze közben fogtam a kis kezét is, nehogy rugjon egyet, aztán leessen.
Ezeket naponta többször csináltuk, így csak 3-5 perc után kezdett el sírni, addig le tudtam kötni.
szia! szerintem ne hagyd ordítani (Olyan szomorú leszek,amikor az egyes szülők leleményesség hiányában,vagy mert úgy nekik egyszerűbb azt választják,hogy hagyják ordítani ) :-(
majd megszereti...
3 hónapos a fiam,és ő is sírt,ha hasra tettük. Pár napja azt játszottuk,hogy először hátról oldalra gurítottuk,majd óvatosan hasra...és láss csodát nem sírt:-)
Most már fordítja a kis fejecskéjét,ha az oldalán fekszik,próbál hasra fordulni,és tetszik neki.
Mintha csak magunkat olvasnám :)
Én babám azóta 1 éves lett. Sosem aludt hason, így nem is szeretett hason lenni nappal sem. Nekem is egyértelmű volt, hogy azért hason is kéne lenni, így sokszor tettem hasra, s sok sírás lett belőle. Hát inkább visszafordítottam a hátára. Még nem érett meg a hasalásra. Telt-múlt az idő, és bumm, átfordult. :D Na onnantól csak hason akart lenni!!! :D
Szóval ne félj, nem kell rögtön gyógytornára járnotok, mert nem szeret hason lenni, sokan vannak így. Ne erőltesd nagyon, csak kicsiket tedd hasra. Nálunk épp hogy csak percek voltak, párszor naponta. Addig játékokat mutogattam neki, hogy emelgesse a fejét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!