Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én örülök, hogy már itt...

Csak én örülök, hogy már itt szuszog a babám és nem a pocimban van?

Figyelt kérdés
Olvasgattam a teherbeeséses kategóriát és végigfut a hátamon a hideg, amikor olvasom, hogy valaki 4-5 hetes terhes. Eszembe jutnak azok az idők, amikor agyon aggódtam magam, hogy megmarad-e a baba. Örülök, hogy már kint van a csajszim és nem vagyok benne biztos, hogy újra át akarom élni az első hónapok idegeskedését. Tesót majd szeretnék, de nem szerettem terhesnek lenni. Más is van így?
2012. márc. 25. 00:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor én vagyok az ellen példa:)

A 12. hétig egészséges módon féltem a vetéléstől, de éreztem, hogy megmarad. Imádtam terhesnek lenni, eszembe sem jutott, hogy beteg lehet. A szüléstől sem féltem, mert nem tudtam milyen, az ismeretlentől pedig nem szoktam félni. Végülis jobban szerettem amíg bent volt:) Ott tudtam, hogy sokkal nagyobb biztonségban van. Nem tudom honnan, de tudtam, éreztem:)

Aztán mikor megszületett jött az aggódás, bölcső halál, betegségek, elütnek minket az utcán stb. Aztán ahogy nőtt jött a felmászós-leesős korszaka, mikor töri el valamilyét, stb stb.

Soha nem óvtam semmitől amúgy, ezek mind csak bennem kavarogtak. Mert mind ezek mellett azt vallom, hogy saját bőrén tanul az ember/gyerek.

Már túl vagyunk sebeken, áll felszakadáson, rengeteg esésen sérülés nélkül, és tudom, hogy tud magára is vigyázni, nagyon ügyes gyerek, de még mindig féltem.

Tudod, a kivételek erősítik a szabályt!

2012. márc. 25. 13:55
 12/16 A kérdező kommentje:
9-esnek irnam, h 3 ev utan jött össze a baba es annyira vartam, h az elsö 12 heten tul legyünk, majd azon paraztam, h felidöt is megerjük, majd a 28.hetet. Ez utan pedig min. a 36.hetig akartam kihuzni. Vegül 38.hetre született sürgössegi csaszarral, mert elment a szivhangja. Remelem igy mar erthetö a kerdesem. Ezert a para miatt nem akarok terhes lenni, de verszerinti testvert viszont majd szeretnek a lanyomnak.
2012. márc. 25. 14:20
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen a valaszokat. Voltak nekem is napok, amikor szerettem terhesnek lenni, amikor pl.csuklott es ezt ereztem is. De en vegig rosszul voltam es a 34.heten fejeztem be a munkat is. Vettem doplert, amivel szinte minden nap hallgatozzam, h dobog-e meg a kicsim szive. Mivel ebben az orszagban nem viszik tulzasba a vizsgalatokat, igy otthonra vettem vizelet tesztcsikokat, h nezzem a feherjet a vizeletemben. Mertem a cukromat, vernyomasom. Valoszinü, ha ezeket nem teszem meg, akkor nem lenne babam. Ezert is felek egy következö terhessegtöl.
2012. márc. 25. 14:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen nehéz terhességed volt, megértem, hogy mély nyomokat hagyott benned - bár az én terhességem szinte mintaterhesség volt, nagyon élveztem minden percét. De nekem a szülés és az azt követő majdnem fél éves "rehabilitáció" volt, ami miatt álmélkodva (és persze irigykedve:) olvasom itt a sorokat, hogy milyen nagy élmény a szülés, és már a következő percben be is vállalnák még egyszer.

Én is szeretnék tesót, de már előre félek ettől az időszaktól, illetve nem is tudom, hogy a nagytesó mellett hogy leszek képes mindenre.

2012. márc. 25. 17:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Én is örülnék, ha megszületett volna a kislányom tavaly és nem idő előtt. Juniusban lenne 1 éves, helyette most április elsején sirethatom. De szerencsére sikerült újra teherbe esnem, állandóan aggódom. Ez a kislányom júliusra várható, nagyon féltem. Sajnos én az előzővel is 4 hónapot feküdtem, mint a mostanival. Senkinek nem kívánom.

Viszont gratulálok minden kismamának, ki ár túl van ezen az egész szenvedésen, és már karjaiban tarthatja a gyermekét. :)

2012. márc. 25. 19:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát én is megértelek minddig volt miért félteni a kicsit a pociban.12 hétig vetélés utána ahogy irtad minden vizsgálatkor valami.Én26 héten kinyiltam majd kiderült cukros vagyok utána 1 hónapon belül 2 szer megfáztam lázas lettem.Imádtam terhes lenni de,azt az érzést mikor megszülettet a kislányom utoljára 15 éve éreztem a fiam születésénél és most apuval eggyüt nem egyedül mint akkorNagyon jó érzés lehet szeretnék még egy babót.Gratulálok a kicsihez.
2012. márc. 25. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!