Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik olyan baba, aki sosem...

Alaszka kérdése:

Létezik olyan baba, aki sosem sír/sírt, és születése óta minden éjjelt átaludt?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek a kislánya 8 hónapos, az enyém meg 9, így gyakran megvitatjuk a babákkal kapcsolatos dolgokat. Azt meséli mindig, hogy a kislány első naptól kezdve átalussza az éjszakát, első 1-2 hétben ő keltette éjjel enni, de mióta a súlya nem indokolja, a kislány alszik. Sosem sírt még igazán, se hasa nem fájt sose, a fogai is kijöttek egy hang nélkül, se szeparációs szorongás, se mozgásfejlődés által okozott zavar nem volt, szinte minden napjuk vidám, azt mondta a lány, hogy ha sírna a pici ő bizony nagyon megijedne, mert akkor tudná, hogy nagyon nagy baj van. Ezzel szemben az én kislányom (2.) hasfájós volt, nagyon sírós volt picinek, a foga is mindig sírással jön, egyetlen éjszakát se aludt még át, és mikor ezeket mesélem, mindig olyan furcsán néznek rám a lány meg az anyósa, pedig nekem a 2. baba, de az elsővel is így voltunk, ringatni kellett, nem aludt az ágyában, stb. Én azon csodálkozom, hogy létezik ilyen gyerek mint az övék, mert ilyet még nem hallottam. Anyósa mindig dicsekszik anyósomnak, hogy az ő menye milyen jól csinál mindent, hogy a baba ilyen kiegyensúlyozott. Szerintetek?
2012. márc. 22. 14:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam 9 hónapos,kb 2*sírt eddig(egyre emlékszem)mert lefejelte az egyik játékát..és ennyi soha nem sírt!ezért,amikor megütötte magát nagyon megijedtem,szörnyű volt,pedig 1 percnél nem sírt többet.olyan van,hogy nyüszög,de olyat,hogy sír ezen az eseten kívül nem hallottam.ő is végigalussza az éjszakát.ha éjszaka fölkel,az ágyat üti a kezével. ÓRIÁSI SZERENCSÉM van,hogy ilyen a fiam,szerintem ez elég ritka és nem nevelés kérdés ez tuti.nagyon féltem,mindenre felkészültem terhesen,elkönyveltem,hogy kb4-5 hónapig semmi alvás...erre még a kórházban is a nővér keltett,hogy etessem már meg a gyereket(éjszaka)úgy elaludtam és ő is.itthon is amíg éjszaka felkelt csak nyekkent egyet és ennyi.kb 3-4 hétig kelt éjszaka.
2012. márc. 22. 16:31
 12/21 anonim ***** válasza:
az lemaradt,h nagyon félek is a 2. babától,mert ilyen nyugodt babám többet tuti nem lesz..:) majd a következőnél megtudom mi a "magyarok istene"..:)))16:31es
2012. márc. 22. 16:33
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha hiszed ha nem, tényleg van ilyen gyerek. A szomszédom fia, Zsombi. Az a gyerek születésétől kezdve mintha nem is lenne. Szerintem ha nem adtak volna neki enni, akkor szépen csendben kimegy a konyhába és megcsinálja magának a kaját akár 3 hónaposan. Soha nem sírt, soha nem volt szeparációs szorongása, soha nem fájt a foga, sem a hasa, nem volt rossz napja, nem érzte a frontot, nem zavarta a meleg, de a hideg sem. Nem ébredt éjjel, nappal 2x aludt (már csak 1x, 4 éves) Oviban második naptól ott lehetett hagyni.

Ha nem láttam volna, hogy ez egy gyerek, azt hittem volna, hogy egy játékbabájuk van:-))

Ellenben az enyém....de nem erről szól a kérdés:-D

2012. márc. 22. 16:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia! Lányom ugyanolyan amit leírsz, DE ez nem az én érdemem! Mint ahogy az sem a te hibád hogy a te babád sírós, illetve nem alvós fogzás, mozgásfejlődés során! Minden gyerek születik egy bizonyos mentalitással.... Neked :D ezt dobta a gép :) Bocsi! Jó ez a megjegyzés! Szóval mikor tőlem kérdezik milyen elkezdenek engem dicsérni..... rögtön szólok hogy ne engem hanem a gyereket mivel nem én alakítottam így! Mondjuk nem is lehet egy gyereket drasztikusan úgy és olyanra nevelni mint az átlag! Mint ahogy mi felnőttek is más típusba vagyunk sorolhatóak ők is ! :D Anyós meg kicsit elszállt... Ez is megérthető :)
2012. márc. 22. 18:10
 15/21 A kérdező kommentje:
Látom, azért vannak ilyen példák. Nem cserélném el a világért sem a lánykáimat, de azért nagyon jó lehet nektek, hogy tudtok aludni. :) Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 22. 21:47
 16/21 anonim ***** válasza:
Én is ngyon szerencsés vagyok. egy hónapos kora óta átalussza az éjszakát és napközben csak mosolyog. De ez nem az én érdemem.Ő ilyen.Vidám kis fickó.Jó nekem is,de nem akarnék vale dicsekedni. És elbizakodott sem akarok lenni, mert változhat ez még. Még csak 6 hónapos,jöhetnek még gondok pl.a fogakkal. Nem gondolom,hogy ez miatt rosszul kéne érezd magad.
2012. márc. 22. 21:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen babák. A felmenőim között mindenki (még aki korszülött volt az is) és én is meg a tesóm is ilyenek voltunk. Aztán magszületett a fiam és csak lesnek. Hát kaptam is hideget meleget, mert biztos az én hibám mert elkényeztettem. Sajnos meg is romlott emiatt a kapcsolat, hogy én nem vagyok a tökéletes minta anyuka abból a karcsú fajtából, akinél ragyog minden, és halálra unja magát otthon. Ellenben már minden frankó stresszbetegségen átestem. Mert ugye nem egy kellemes, ha mindig sírva kel a gyerek és több órát még sír passzióból naponta.

Nálunk másfél éves korában hagyott fel a sírós korszakkal, azóta mintha kicserélték volna. 9 hónapos még nagyon kicsi. Akkor még a fiam minden frontváltozást végig ordított, mostanra már csak a hóesés előtti napon tisztelt meg vele.

Könnyű egy nem sírós gyerekkel "jól csinálni", lehet a tieddel meg megőrülne.

2012. márc. 22. 22:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 8 hetes koráig ordított. Azt hittem ez mindig így lesz,majd 9 hetes korától végigaludta az éjszakát,meg se mondták volna,hogy baba van a háznál. Na de most,h jön a foga, újra ébred éjjel és sír. Hát ez van...

9 hós anyukája

2012. márc. 23. 07:34
 19/21 anonim ***** válasza:
Az enyém hasfájós volt az elején, akkor sírt sokat, ha fájt neki, de az éjszakákat átalussza szinte az elejétől kezdve! Amúgy nem sírós baba szerencsére! De nem hinném, hogy rossz anya lennél! Kitartást, és a dicsekvő anyósnak meg további szent életű unokát!
2012. márc. 23. 13:59
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszik. :)
2012. márc. 23. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!