Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik olyan baba, aki sosem...

Alaszka kérdése:

Létezik olyan baba, aki sosem sír/sírt, és születése óta minden éjjelt átaludt?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek a kislánya 8 hónapos, az enyém meg 9, így gyakran megvitatjuk a babákkal kapcsolatos dolgokat. Azt meséli mindig, hogy a kislány első naptól kezdve átalussza az éjszakát, első 1-2 hétben ő keltette éjjel enni, de mióta a súlya nem indokolja, a kislány alszik. Sosem sírt még igazán, se hasa nem fájt sose, a fogai is kijöttek egy hang nélkül, se szeparációs szorongás, se mozgásfejlődés által okozott zavar nem volt, szinte minden napjuk vidám, azt mondta a lány, hogy ha sírna a pici ő bizony nagyon megijedne, mert akkor tudná, hogy nagyon nagy baj van. Ezzel szemben az én kislányom (2.) hasfájós volt, nagyon sírós volt picinek, a foga is mindig sírással jön, egyetlen éjszakát se aludt még át, és mikor ezeket mesélem, mindig olyan furcsán néznek rám a lány meg az anyósa, pedig nekem a 2. baba, de az elsővel is így voltunk, ringatni kellett, nem aludt az ágyában, stb. Én azon csodálkozom, hogy létezik ilyen gyerek mint az övék, mert ilyet még nem hallottam. Anyósa mindig dicsekszik anyósomnak, hogy az ő menye milyen jól csinál mindent, hogy a baba ilyen kiegyensúlyozott. Szerintetek?
2012. márc. 22. 14:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vannak ilyen babák (nekem is ilyen volt a lányom, a bátyjai meg pont ellenkezőleg, úgyhogy mindkét típusban volt részem), de nem az anyuka csinál jól mindent, egyszerűen mázlija van, "jót dobott a gép". Mint ahogy te sem csinálsz rosszul semmit, mert olyan a babád, amilyen.

Hidd el, az ilyen babák a ritkábbak, én sem akartam elhinni a fiaim után, hogy ilyen létezik. :)

2012. márc. 22. 14:49
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Hááááááááááát ... én áldott jó gyerekkel vagyok megáldva, "jót dobott a gép" :DDD

DE!!!

Na én aztán kaptam sírást, üvöltést .. torkaszakadtából, ahogy jól esett neki. Első 6 hét ... POCSÉK! GYÖTRELEM .. én azt hittem megőrülök vagy minimum öngyilkos leszek!

Betöltötte a 6. hetet és azóta egy hangja nincs. NA jó, persze beszél 0-24-ig, de nem sír. Ha sír, akkor ott már nagyon nagy problémája van!

Én semmit nem csinálok, egyszerűen szerencsém van.

Az első 6 hét a POKOL volt, azóta pedig fejlődik, alszik amikor kell és itt az ideje és jól megvagyunk.

2012. márc. 22. 14:54
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam hasonló. Két hónapos kora óta átalussza az éjszakát, bár nagyon korán kelő, de hamar is megy az ágyba, szóval így is 11 órát általában alszik éjszaka. Minden foga kijött gond nélkül, nem has fájós. Nem szokott sírni, csak nagyon ritkán, ha pl nagyon nagyon éhes és látja hogy már csinálom a kajáját és türelmetlen, tényleg ritkán fordul elő. Egy szavam nem lehet.

És igaza van az előttem szólónak, a baba ilyen jó, szerencsém van. Persze azért a szülők is kellenek hozzá, mert a jó babát is el lehet rontani, de a baba jó természetének direktbe nem én vagyok az okozója.

Valaki tanácsot kérne tőlem pl alvással kapcsolatban, nem biztos hogy tudnék adni, mert nem csináltunk semmi extrát hogy ilyen jól alszik.

Egy szó mint száz, tényleg van ilyen, és össze teszem a két kezemet. Persze az irigyek mindig mondják hogy na majd a következő megbosszulja, remélem nem lesz igazuk. És minden elismerésem azoknak akik nyugodtak tudnak maradni, sírós, hasfájós baba mellett.

2012. márc. 22. 14:55
 4/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Gyerekek közt is van sokféle. Az én első babám jó alvó volt ugyan, de ringatni kellett( ami a mi hibánkból alakult így), hogy elaludjon. A második babánál ezt el se kezdtük, tehát ő első perctől kezdve a saját kiságyában alszik el. Éjszakázni egyikkel sem kellett, a foguk kibújt különösebb gond nélkül. Ja enni is én keltettem őket,olyan jó alvókájuk van.

2012. márc. 22. 14:56
 5/21 A kérdező kommentje:
Nekem az első 6 hetesen kezdte a pocakfájást, az pár hét volt,a fogacskáknál mindig volt nyűglődés, meg éjszaka fél óránkénti kelés, szopizás. A 2-nál most 3 hetesen kezdődött a pocival, aztán 4 hónaposan a fogacskákkal, ő is vidám baba, de éjjel szopizik 2 óránként, pedig napközben sokat eszik. Ja, és a kislánya is anyatejes, és olyat meg végképp nem hallottam hogy anyatejes baba mindig alszik éjjel. De jó neki. Mikor mondtam hogy szerencséje van, lehet hogy nem esett neki jól, mert ezzel azt sugallhattam, hogy nem ő csinál valamit nagyon extra jól. De én is így gondolom.
2012. márc. 22. 14:59
 6/21 anonim ***** válasza:

Én azt mondom ez csak gyerekfüggő, erről nem a szülő tehet, ilyennek születni kell.

Én lánykám nem volt hasfájós,tehát az éjszakai és nappali alvást sem korlátozta semmi. 1 hónap után átaludta az éjszakát. Én nem fényezem magam, mert szerintem nem én tehetek erről,persze biztos közrejátszik ebben nagyrészt a családi légkör is /nálunk nincs nagymama,nagypapa aki beledumáljon a dolgainkba, nem veszekedünk a férjemmel/,tehát nyugodt a légkör nálunk.

Én személy szerint gyűlölöm az ilyen "dicsekedős" embereket,és inkább messze elkerülöm.

Én inkább előnynek tartom,hogy van türelmed gondolom ringatni,babusgatni a kicsidet...

Az ismerősödé nem biztos hogy ezt valaha is igényelni fogja(mint ahogy az én lányom sem). Ezért is alszik el egyedül kiskorától a másik szobában teljesen egyedül.

Pedig bevallom néha örülnék ha közöttünk aludna el az ágyban, de nem akar mert már ahhoz van szokva.

Jegyezd meg: attól Te nem vagy rosszabb anya,hogy a gyereked más mint az övé! A dicsekvést meg hagyd rájuk,hagy örüljenek, majd 2x.-ra lesz egy fiuk aztán megtudják milyen az amit Te már rég tudsz... :)

2012. márc. 22. 15:01
 7/21 A kérdező kommentje:
Nekem sincs mindig türelmem...Sajnos ez a pocakfájás a rossz szokások kialakítója, mert amíg nem fájt a hasa, addig eszembe se jutott ringatni, meg éjjel magunk közé tenni, de akinél volt ilyen, az tudja, hogy ez az egész családot kikészíti, az állandóan síró baba, egy anya önbizalmát teljesen a földig rombolja, a legrosszabb anyának érzi olyankor magát, mert bármit csinál, a babája ordítm és tényleg olyankor az ember bármit odaadna, csak legyen már vége. És ebből jön az hogy inkább egész nap le se teszi, mert örül ha csend van. És mikor m hasfájás elmúlt, addigra a rossz szokások már kialakultak, és olyankor azt már nehéz megváltoztatni, max. ha hagyjuk sírni, de erre én sose voltam képes. Szerencsére ez már a múlté, van egy 4 éves és egy 9 hónapos állandóan mosolygó gyermekem. :)
2012. márc. 22. 15:10
 8/21 anonim ***** válasza:

Lányom is hasonlo, de szerintem amit o mond, az egy kicsit tulzás és "nagyzolás".

Lányom 6 hetes kora ota átalussza az éjszakát. Kb. akkor kezdtuk a tápszert. Fogakkal nagyon ritkán voltam fent éjszaka, akkor is max egy - két orát. Volt olyan foga (hátso), ami ugy jott ki, hogy nem is tudtam, hogy kint van. Nem volt hasfájos. Elejétol kezdve a kiságyában alszik és nem is hajlando máshol aludni. Szerintem attol, hogy esetleg hasfájos vagy megviseli a fogacskák, nem rossz baba. :) Minden baba maga a csoda.

2012. márc. 22. 15:18
 9/21 anonim ***** válasza:

Az én kis fiam 2012.01.02-án született már 2,5 hónapos, és amikor hazahoztuk, azóta jó baba *-* 2 hétig este 8-tol csak 1 szer kelt fel enni,1kor és reggel 6 kor,ez 2 hétig ment.Már 2 hónapja átalussza az éjszakát este 8-tol reggel 6-ig, Napközben csak akkor nyöszörög ha éhes vagy bekakált.

Kívánom hogy, mindenkinek ilyen jó kisbabája legyen *-*

2012. márc. 22. 15:38
 10/21 anonim ***** válasza:
Olyan baba létezik,aki az első naptól kezdve átalussza az éjszakákat és aki ritkán sír,de szerintem az azért túlzás,hogy soha,szerintem olyan azért nem létezik,hogy soha nem sírt még.Az én kisebbik fiam is 6 hetes kora óta végig alussza az éjszakákat,nappal is alszik rendesen és nem kell altatni,nem hasfájós,nyugodt baba és ő is ritkán sír,néha ha már nagyon éhes vagy ha a nagy tesó felébreszti,pedig ő még aludt volna és persze,hogy akkor nyűgösebb,hiszen még álmos,nem aludta ki magát,de akkor is pár percen belül visszaalszik.
2012. márc. 22. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!