Márpedig egy ülés csodát tesz, amennyiben jól van bekötve mind az ülés, mind a gyerek az ülésbe. Ezért sem tennék bele, egy éppen hogy ülni tudó babát menetiránynak megegyezően bekötött ülésbe. Szakemberek állítják hogy ha a szülők nem fordítanák meg az ülést/vennének nagyobb kategóriát mikor a gyerek eléri a 9 kilót , vagy/és tud ülni, balesetek többsége jobban végződne.
A boltban vásárolt ülésre rá van írva, ha balesetes az ülés, ne használjuk tovább biztonsági okokból. Persze lehet ez csak elővigyázatosság, vagy azt akarják hogy vegyél egy újat, költs még több pénzt el náluk, de szerintem jobb a biztonság. Babakocsiból bármikor vennék használtat, járóka, stb, ezeket mind használtan vettük. Ülést nem.
"Már ne is haragudj, de az azért látszik, ha el van törve, vagy valami történt vele. Egy jó márkás ülés, pedig hidd el, hogy pár év alatt nem fog tönkremenni."
Egyáltalán nem biztos, hogy olyan baleset volt, hogy látszik a sérülés az ülésen. Lehet, hogy éppen csak egy enyhe koccanás, de az már nagyon gyengítheti az anyagát, ezért már nem biztonságos. És hasonlóan gyengül az anyag sok év használat után, baleset nélkül is. Még egy márkás ülésnél is. Mellesleg nem itt, a gyakorin találták ki, mert én olvastam cikkeket is a témáról, és eddig akármelyik üzletbe bementem, ahol ülést árultak, és megkérdeztem, hasonlóakat válaszoltak (jó, persze ez lehet, hogy a boltnak a "trükkje", hogy inkább vedd meg újonnan az ülést, de én is azt mondom, hogy inkább megveszem, nem kockáztatom meg, hogy ne védjen egy balesetnél). De ezen kívül, a legtöbb cuccot használtan vettük (babakocsi, kiságy, pelenkázóasztal, etetőszék, babahinta stb), de ülést semmiképp nem vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!