Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti jártok (egészséges) tanácsa...

Ti jártok (egészséges) tanácsadásra?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nekem eddig eszembe sem jutott vinni a babám (3 hónapos), de az oltásnál is láttam pl., hogy tök sokan arra várnak. Miből áll, hasznos?

2012. márc. 20. 15:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
45%

Hello!

Hát eléggé meglepődtem.Nekem senki nem mondta,hogy kötelező lenne a tanácsadás,illetve sosem voltam még.8 hós a babám...

Oltásokra viszem és ennyi..Védőnő míg pirinyó volt,kijött megnézni de mos tmár nem jön.

2012. márc. 20. 17:11
 12/22 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es válaszoló-sorstárs, akkor nem vagy egyedül, bár eszerint mi vagyunk a nem kellően tájékoztatott kisebbségben :)
2012. márc. 20. 17:19
 13/22 anonim ***** válasza:
56%
Én szerencsésnek érzem magam, felénk a tanácsadás kötelező. Fél éves korig havonta kell menni, ők adják az időpontot minden tanácsadáson a következőre, fél évig havonta, utána kér havonta, ha nincs semmi panaszunk akkor is. Ezen kívül a védőnő is havonta eljön családlátogatóba. Én nagyon örülök, hogy nálunk így működik, nyugodtabb vagyok, hogy a biztonság kedvéért minden hónapban megnézi a védőnő és a gyermekorvos is.
2012. márc. 20. 17:36
 14/22 anonim ***** válasza:
Ja még annyit, hogy persze hogy hasznos. Meghallgatják a szívét, tüdejét. Megnyomogatják a gyomrát, máját, megnézik a torkát, nemi szervét, kutacsát, BCG oltását. Megmérik a súlyát, hosszát. Megkérdezik miket tud már, miket eszik. Írnak fel receptre gyógyszertári készítményeket, tápszert, tejpépet és persze ha kérdéseim vannak felteszem és mindenre normális, értelmes választ adnak. Ha valamiben tanácstalan vagyok, tanácsot adnak...végülis erről szól a tanácsadás és persze beadják a védőoltást.
2012. márc. 20. 17:40
 15/22 sumergo ***** válasza:
71%
Nálunk a tanácsadáson nem csak a védőnő van ott, hanem az orvos is. Mindent megnéznek, megkapja az oltást, megmérik, receptet írnak, stb., stb., minden ami kell. Még rendesek is. Amúgy egy tapasztalt, normális védőnő igenis előbb észrevehet komoly problémát, mint az anyuka. Nekem nem esik nehezemre elvinni. Persze mindenki tegye, ahogy jónak látja.
2012. márc. 20. 19:41
 16/22 anonim ***** válasza:
22%
Csak a kötelezőkre viszem,ami benne van a kiskönyveben.Persze a védőnő azt szeretné ha havonta mennénk,de az az ő kötelessége lenne,csak ezt elfelejtik közölni.Ha akar jön,én nem megyek be súlyt mérni,azt itthon is tudom.Meg tényleg ahogy valaki írta,nálunk is 13-tól van a tanácsadás,ez kaja meg alvásidő,nyáron a legnagyobb meleg,szóval hagyjanak ezzel!
2012. márc. 20. 22:09
 17/22 sumergo ***** válasza:
Hajrá GYIK! Isten tartsa meg a lepontozásos jó szokásaitokat!!!! Meg kellene kérni az oldal üzemeltetőit, hogy cseréljék ki a feliratokat tetszik-nem tetszikre.
2012. márc. 21. 07:37
 18/22 A kérdező kommentje:

Kicsit OFF, de én ezt sose értettem, miért értékelheti BÁRKI a válaszokat, miért nem csak az, aki feltette a kérdést??? Végülis ő kérdez, neki számít, hogy hasznos válaszokat kapott-e, nem?

Úgyhogy még egyszer köszönöm a válaszokat, nekem hasznosak voltak.

2012. márc. 21. 08:35
 19/22 anonim ***** válasza:

Nálunk a tanácsadáson nem csak a baba súlyát,hosszát,fej/mellkas körfogatát mérik,hanem akkor adják az oltásokat és a doktornő is megnézi a kutacsát,a torkát,meghallgatja sztetoszkópon keresztül,csípőt is nézi,ill. felírja a tápszert,fürdetőt...stb.

Ilyenkor az orvos mellett ott van a védőnő is és 6hónapos korig havonta kell menni,most 7hós a lányom és most is voltunk,mert a védőnő rám telefonált,hogy ugye megyünk-pedig kint volt előző héten.Ilyenkor nyugodtan fel lehet tenni kérdéseket a doktornőnek is,hiszen ilyenkor nincs rendelés,és ilyenkor beteg gyerekek nincsennek.

2012. márc. 21. 11:42
 20/22 anonim ***** válasza:
persze, kotelezo,meg a tanacsadason klapja nalunk az oltast meg ilyesmi
2012. márc. 21. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!