Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ártok neki ezzel?

Kíváncsicska kérdése:

Ártok neki ezzel?

Figyelt kérdés

Lányom 3.5 hónapos.Már jópárszor átfordult a hasáról a hátára és mikor ölben van félig felkvő helyzetben mindíg igyekszik felülni, ezt hagyom is neki hisz sikerül neki segítség nélkül.De pár napja azt vettek észre ha szembe fordítom magammal és a lába leér az ölembe szabályosan nyomja magát és állni akar.Ilyenkor kicsit lazábban tartom hogy próbálkozni tudjon az állással.Persze nem engedem el meg ilyesmi de nagyon élvezi.Ugye nem ártok neki ezzel.

(A férjem is és én is korán el kezdtünk menni, szóval nála is esélyes a dolog?)

2012. márc. 18. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

de sajnos, ezzel árthatsz a gerincének, neki még esze ágában sincs állni, ez csak reflex, nincs még felkészülve rá :(

és ülni se ül fel, ha fél ülőbe teszed, az is reflex, azt se kéne. ha vízszintesből ül fel úgy, hogy ott se vagy, akkor lehet ilyeneket hagyni

2012. márc. 18. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Unokaöcsem elöbb jart, minthogy fel tudott volna ülni vizszintesböl. Akkor le kellett volna ragasztani? Kerdezö: babam 5 honapos, de mi sem engedjük allni es ülni. A hata meg van tamasztva.
2012. márc. 18. 23:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen ez valoban reflex a doki is szoktak nezni nem tudom medig pontosan de ha a labat talajhoz erinted akkor lepegeto reflex jelentkezik, olyan mintha jarni akarna. Ezt ne eroltest. Az en 5 honaposom 'most azt csinalja hogy fekvesbol probal felulni persze nem megy neki meg de egy ideig tartja a fejet ugy minta felulest csinalna. Szerintem azt amit magatol bir csinalni hagyhatod neki csak ne segits ra ne eroltest tovabb csak amit magatol bir. Amig nem tud ulni magatol ne hagy rendes ulo helyzetben
2012. márc. 18. 23:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem eröltetem, az állás részét ma vettem észre, de én sem azt gondoltam hogy holnaptól menni fog.És amikor ülni próbál akkor igyekszem inkább fektetni de van hogy nem lehet.Na meg persze nem támasztom ki hogy üljön.

Köszönöm a válaszokat.

2012. márc. 18. 23:13
 5/8 anonim ***** válasza:
48%
A gyerek tudja mit akar, ha ő húzza fel magát, akkor az azért van, mert bírja, és ha rugózni akar, azért van mert megérett rá, valószínű neki gyorsabb a mozgásfejlődése, mint egy átlagos babának. Vannak ilyen gyerkőcök, ez nem bűn, nem kel érte elítélni a szülőket. De azért a szülő is figyeljen, de ha a baba ezt akarja csinálni, nem lehet lekötözni. Ismerőseimnél a kislány 6 hónapos, és a szekrény mellett lépeget. Most akkor őt se kéne hagyni? Dehogynem, azért mert ő csinálja, ha nem tudná nem csinálná! Ő ilyen, minden gyerek más és más.
2012. márc. 19. 07:51
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Először is: de, ártasz neki.

Aztán: ha félig fekvő helyzetben van az öledben, már segítettél neki. Gondolom ha hanyatt fekszik,nem ül fel, igaz?

Az állás dolog meg, ha függőlegesen tartod a babát, és a lába hozzáér valamihez, automatikusan kinyomja magát, ez nem állás,hanem reflex.

Ebből korai járásra asszociálni szerintem nem érdemes, persze előfordulhat, de az általad leírt dolgokat kb a babák fele csinálja ennyi idősen, és normál tempójú mozgásfejlődésük van.

2012. márc. 19. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
Megnézném azt az anyát, aki inkább leteszi sírva hanyatt a gyerekét a földre, minthogy ölbe vegye és félfekvésbe tartsa....De mindenki máshogy neveli a gyerekét. Én nem hagyom sírni. Amúgy szerintetek a pihenőszékben és a hordozóban is vízszintben van? haha, lehet ezt is lepontozni.
2012. márc. 19. 09:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Látom megy a pontozgatás, holott én tettem fel a kérdést.Én csak zöldet adok vagy semmit.Megkérek mindenkit,hogy az én kérdésemben hadd én döntsem el hogy hasznos volt-e számomra vagy sem a válasz.Köszönöm.És a további válaszokat is köszönöm.
2012. márc. 19. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!