Hogy csináljátok babátoknak a főzeléket?
Ez attól is függ, mennyi idős a babád.
Nálunk például nagy kedvence volt az almás krumplipüré párolt csirkemellel, később pedig a zelleres krumplipüré. Szeretik a gyerekek a finomfőzeléket is, a brokkolifőzelékbe is lehet répát karikázni, végül is csak a fantáziád szab határt. Az én babám a céklafőzeléket is imádta, bár ő szerencsére nem volt válogatós.
Nekem ezeket mondta 5 hósan a védőnő:
burgonya, rizs, cukkini, főzőtök, sütőtök, répa, édesburgonya, cékla, spenót, sóska, paradicsom.
Most 6 hós múlt, már kap hozzá husit is + zöldbab, gesztenye, passzírozott zöldborsó, kapor, fehérrépa. Ezek az újak, egyenlőre ennyit eszik. Én ezeket szoktam kombinálni, az alap mindíg vagy burgonya, vagy rizs, vagy Sinlac, és ahhoz keverem a (szerintem) passzoló zöldségeket. Ha nem ízlik neki, teszek hozzá egy kis almát, hogy édesebb legyen, úgy már megeszi. :)
Jó főzőcskézést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!