Ilyen előélettel elvinnétek most ügyeletre a babát?
Kislányom 10 hónapos.
03.03-án éjjel nagyon ugatott, majdnem befulladt, de mivel tudom, hogy ilyenkor hideg levegőre kell vinni, ezért kint ültünk az udvaron 1,5 órát, ettől jobban lett. Reggel elvittem az ügyeletre, beutaltak a kórházba, bent töltöttünk 4 napot. Inhaláláson kívül nem csináltak semmit, jobban lett, jöhettünk haza. Itthonra kapott pipás gyógyszert, szombatig használtuk, és antihisztamint, köptetőt illetve Calimuskot. Hétfőre kötőhártya gyulladása lett, elvittem orvoshoz. Hétfő este megint nagyon ugatott, éjjel egymást érték a köhögőrohamok, adtam neki Rectodelt kúpot, és szintén az udvaron dekkoltunk. Kedden orvos, kapott antibiotikumot, és megvizsgálta a dokinéni. Nem talált nála igazából semmit. Azóta szedi az antibiotikumot, és még mindig ugat, de már nem annyira, kicsit hurutosabb lett. De olyan, mintha húzna neki a mellkasa.
Vinnétek ügyeletre vagy nem?
Volt ma egy kérdésem, arra is válaszoltál?
"Ugató köhögéssel mindig viszitek-e a babát orvoshoz?"
A tápszere tejalapú. De ezt már csak az első rohama után kapta, mert akkor kezdett apadni a tejem. Ez 10 hónaposan volt neki, még semmi tejalapú dolgot nem kapott. Zöldségfélék, gyümölcs, keksz, kifli és hasonlók. Kizárni nem zárom ki, hogy tuti nem volt egyikben sem tejpor.
Mi a dél-Dunántúlon lakunk.
A héten asztmásnak nyilvánították, de csak papíron, hogy a gyógyszerre kapjunk támogatást. Most Flixotide reggel 1x este 2 puff, Aerius, köptető, orrspray és Ca-Kid amit kap. Vettünk inhalátort, azt Salvus vízzel használjuk naponta többször.
Már beszélgettem egy hölggyel, aki természetes dolgokkal foglalkozik, és Ő esküdözött a dolgaira. Mondanom sem kell, hogy olyan árban vannak ezek a termékek, hogy az nekünk most megfizethetetlen. Egy tea 6-7000 Ft, és 1,5-2 hónapig elég. Ezen kívül még ezt kéne meg azt kéne, és akkor tuti rendbe jön a gyerek. Csak azt nem garantálja nekem senki, hogy ha megveszem ezeket akkor a kicsi hajlandó-e meginni, megenni, bevenni.
Be fogjuk tartani ezt a diétát, tényleg nem nehéz. Sajtot, kefirt, joghurtot kap, de a tej, tejföl még nem is lett neki bevezetve. Akkor azt kell néznem, hogy az összetételében van-e tejpor?
Zöldborsó nem nagyon szokott lenni nálunk, mert a nagyobb gyerkőc nem hajlandó megenni semmilyen formában.
Gödöllő nekünk is elég messze lenne, főleg, hogy én nem tudok vezetni, apa meg sokat dolgozik külföldön.
A tegnapi éjszakánk nyugodt volt, nem ugatott egyszer sem. De azért nem igazán örülök annak, hogy még 1 éves sincs és már csak a szteroidos pipa tartja vissza a befulladástól és csak az miatt van jól. Nem jó ez így!
A Te picikéd most jól van? A kezelésen kívül akkor nem is kell neki semmit adni? Mármint gyógyszert!
Igen, azt kell nézni, hogy ne legyen benne se sovány se teljes tejpor, tejszín (pl. a petit danone-ban is van, azt nem szabad, vaj. Majd látni fogod, hogy mennyi mindenben van. Csak hát nincs kinder tojás (az én nagyobbik fiam bánatára) helyette étcsoki van. Nincs jégkrém, csak a vizes calippo, bár én úgy fogom csinálni, hogy rakok a joghurtba olyan spatulát,mint a jégkrémekbe van és lefagyasztom. A tejföl, túró kefir közül a legjobbak a Bakonyi termékek. A trappistából pedig a Tolle. Ja, és a tápszereteket is le kellene cserélni pl. sinlacra, mert azt hiszem, hogy 1 éves korig írják fel azt a spec tápszert( milupa pepti plus), vagy a zabtejre. Ebbe lehet mézet (1 éves kor után), vagy barnacukrot tenni, így finomabb, bár nekem kicsit furcsa az íze, de a gyerekek megisszák. Azt hiszem nagyjából ennyi, de még ha eszembe jut valami írok.
Nem kap gyógyszert, se vitaminokat ez az orvos szerint az egész csak üzlet(egyetértek vele). Egyedül az Eskimo Kids halolajat ajánlotta.
Igen jól van szerencsére, egyre kevesebbet piszkálja a fülét. A nagyobbiknak is van Ventolin, Flixotide, Atrovent, inhaláló salvus vízzel. Ez az orvos azt mondta, hogy ezeket dobjam ki a kukába, nagyon veszélyesek. Nem dobtam ki, csak betettem a szekrénybe. Az inhaláló az mehet az nem árt. Ha ráérsz olvasd el ezt: [link]
Ja, bocsi: tejfehérje se legyen az összetevőkbe. Ha savó, savópor, írópor van az már mehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!