Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen előélettel elvinnétek...

Ilyen előélettel elvinnétek most ügyeletre a babát?

Figyelt kérdés

Kislányom 10 hónapos.

03.03-án éjjel nagyon ugatott, majdnem befulladt, de mivel tudom, hogy ilyenkor hideg levegőre kell vinni, ezért kint ültünk az udvaron 1,5 órát, ettől jobban lett. Reggel elvittem az ügyeletre, beutaltak a kórházba, bent töltöttünk 4 napot. Inhaláláson kívül nem csináltak semmit, jobban lett, jöhettünk haza. Itthonra kapott pipás gyógyszert, szombatig használtuk, és antihisztamint, köptetőt illetve Calimuskot. Hétfőre kötőhártya gyulladása lett, elvittem orvoshoz. Hétfő este megint nagyon ugatott, éjjel egymást érték a köhögőrohamok, adtam neki Rectodelt kúpot, és szintén az udvaron dekkoltunk. Kedden orvos, kapott antibiotikumot, és megvizsgálta a dokinéni. Nem talált nála igazából semmit. Azóta szedi az antibiotikumot, és még mindig ugat, de már nem annyira, kicsit hurutosabb lett. De olyan, mintha húzna neki a mellkasa.

Vinnétek ügyeletre vagy nem?

2012. márc. 15. 15:05
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Nem röntgenezték, mert az UGATÁSON és a kissé nehezített légzésen kívül nem volt más baja. Több orvos többször is vizsgálta, nem hallottak nála semmit.
2012. márc. 15. 15:25
 12/39 anonim ***** válasza:
A nagyobbik fiam már 2x befulladt, sajnos én is tudom, hogy milyen az ugató köhögés. Nekünk a kórházba felírták a Ventolint, Flixotidet és az Atroventet. A Calcimusc is fontos, nekünk is van inhalátorunk salvus vízzel használjuk. 15- 16 fokban alszunk, és 50-60%-os a páratartalom. Ja, és persze van Rectodelt kúpunk vészhelyzetre. A kórházba 4 napig voltunk (szintén alig csináltak valamit a gyerekkel, és mikor hazajöttünk másnap már lázas volt. Kapott másik antibiotikumot, aztán helyrejött. Én is elvinném, majd írd meg, hogy mit mondott az orvos. Az első válaszoló, meg ha nem tud írni hasznos dolgot, menjen másik oldalra szórakozni! Egy anyukának sincs szüksége a cseszegetésre, nyilván értetted először is hogy mire gondolt amikor azt írta, hogy ugat a gyereke!
2012. márc. 15. 15:30
 13/39 anonim ***** válasza:
50%

Kisfiamnak (3 éves)csak 1x volt ilyen köhögése és természetesen tavaly szilveszter napjának reggelén.

Itthon nagyon gáz volt és amint meleg helyre értünk, akkor is rögtön kezdődött.

Mondtam az ügyeleten, hogy pont 1 éve volt 2,5 ujjnyi tüdőgyulladása, amit kórházban kezeltek.

3 Rectodelt kúpot kapott a 2 nap alatt, (2x50-et mert csak 100-as volt a gyógyszertárban és felezni kellett, majd 30-at amit az ügyelet adott) utána már köptető sem kellett, csak Synuprett cseppek, ami nagyon jó nyákoldó.

Lehet hogy ragaszkodnék egy alaposabb kivizsgáláshoz.

Azért egy 10 hónaposnak még nagyon szűkek a légutai és biztosan nehezebben is gyógyul:(

Jobbulást a babádnak!

2012. márc. 15. 15:36
 14/39 anonim ***** válasza:
50%

2éve amikor bent voltam a fiammal, akkor egy 2-3éves kislánynál 1 vagy 2hét alatt nem vették észre a tüdőgyuszit sima vizsgálattal, ő is valami "egyszerű" betegséggel volt bent.

Ha nem is hasznos, kérj egy röntgent, mert azért mert épp ugat(úgy jön ki a köhögés) lehet nem a krupp a baja.

Jobbulást a kicsinek.

(hála csak hörgőgyulladozik a fiam, de én is számtalanszor olvastam a krupról és mindenhol ugató köhögést írnak róla, szóval az első hülyeségét én se értem...)

2012. márc. 15. 15:38
 15/39 A kérdező kommentje:
Igen, ezt fogom tenni. Elviszem ügyeletre és addig nem nyugszom, amíg nem csinálnak egy röntgent.
2012. márc. 15. 15:41
 16/39 anonim ***** válasza:
50%
ird majd meg mi volt,remélem minden rendben lesz
2012. márc. 15. 16:54
 17/39 anonim ***** válasza:
50%
Mi újság?
2012. márc. 15. 17:39
 18/39 anonim ***** válasza:
69%
Az én babám 3 hete nagyon köhögött, hányásig köhögte magát. Dokinéni nem talát semmit, ambroxolt köptetőt kapott. Egy ideig hatott...aztán megint jött a köhögés. Aztán (anyukám és nagymamám mondta) éjszakára bekentem a babám mellkasát disznózsírral (száraz dunszt: konyharuha/pelus amit nem sajnálsz kidobni bekened vékonyan zsírral, rátekered a baba mellkasára, aztán száraz pelus és végül a pizsi amiben alszik.) Fiamnak reggelre nem hörgött a mellkasa levegővételnél, alig köhögött egész nap, következő napra el is múlt. De akár két éjszaka is be lehet tekerni. Kicsit gusztustalan, de egy próbát megér. Ugyanez lázra is nagyon hatásos.
2012. márc. 15. 17:54
 19/39 A kérdező kommentje:

Voltunk ügyeleten. Ő volt az 5. orvos aki vizsgálta, és Ő sem hallott nála semmit, azt mondta teljesen tiszta a tüdeje, semmi nem indokolja a röntgent. És Ő még kicsi ahhoz, hogy csak úgy indok nélkül megröntgeneztesse. Viszont a torka lángvörös, és a gégéje is gyulladt kicsit.

Kapott másik antibiotikumot Cedax babyt, Spiroprentet, újra kell használni a Flixotidet, és folytassam az inhalálást, köptetőt, orrspayzést, caclimuskot és az Aeriust.

Szegénykém annyi gyógyszert kap, hogy meg sem bírom jegyezni. + ugye a láz és fájdalomcsillapító meg a probiotikum.

Ha éjjel bármi történne, akkor azonnal kórházba kell vinnem. Már összepakoltam a cuccainkat. :(

Az az egy vigasztal, hogy Ő még ilyen körülmények között is képes töméntelen mennyiséget megenni, így talán a gyomrát nem készíti ki annyira.

Köszönöm szépen, hogy aggódtok érte!

Nyugalmas, jó éjszakát kívánok mindenkinek, magunkat is beleértve!

2012. márc. 15. 21:11
 20/39 anonim ***** válasza:
68%
Nyugodt éjszakát és mielőbbi gyógyulást!
2012. márc. 15. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!