Ilyen előélettel elvinnétek most ügyeletre a babát?
Kislányom 10 hónapos.
03.03-án éjjel nagyon ugatott, majdnem befulladt, de mivel tudom, hogy ilyenkor hideg levegőre kell vinni, ezért kint ültünk az udvaron 1,5 órát, ettől jobban lett. Reggel elvittem az ügyeletre, beutaltak a kórházba, bent töltöttünk 4 napot. Inhaláláson kívül nem csináltak semmit, jobban lett, jöhettünk haza. Itthonra kapott pipás gyógyszert, szombatig használtuk, és antihisztamint, köptetőt illetve Calimuskot. Hétfőre kötőhártya gyulladása lett, elvittem orvoshoz. Hétfő este megint nagyon ugatott, éjjel egymást érték a köhögőrohamok, adtam neki Rectodelt kúpot, és szintén az udvaron dekkoltunk. Kedden orvos, kapott antibiotikumot, és megvizsgálta a dokinéni. Nem talált nála igazából semmit. Azóta szedi az antibiotikumot, és még mindig ugat, de már nem annyira, kicsit hurutosabb lett. De olyan, mintha húzna neki a mellkasa.
Vinnétek ügyeletre vagy nem?
Kicsit jobban van, de még mindig beteg. Már nem ugatva köhög, de sokszor elkapja egy köhögőroham, és akkor szinte fulladásig köhög. Még mindig lázas.
Holnap viszem a saját orvosunkhoz.
Köszi az érdeklődést! :)
ennyit azügyeletről...
Mielőbbi gyógyulást!
Szia!
Hát nem az igazi. Azóta többször volt gégegyulladása, az ugató köhögés rendszeresen jelentkezik, max 4-5 tünetmentes nap van 2 újabb betegsége között. Azóta már volt újabb hörghurutja is, és a tüdeje is sípolt párszor. Voltunk pulmonológiai kivizsgáláson, a Flixotide és az Aerius be lett állítva állandóra, illetve azt mondta a doktornő, hogy ez még nem asztma, mert ilyen kicsinek nem jelentheti ki kerek perec, hogy asztmás.
Most éjjel kezdte megint az ugatást, 1 órája értünk haza az ügyeletről, újra heveny gégegyulladás. Befulladni szerencsére most sem sikerült neki, mert a gyógyszerek érnek annyit, hogy ettől megkímélik.
Ca-Kidet kap ilyenkor minden alkalommal, most pl 2*2 ml-t.
Tehéntejet nem kap még egyáltalán, vajat sem adok neki, csak margarint.
Ahogy észrevettük ,a frontok hozzák neki elő. Amint jön egy újabb, teljesen mindegy, hogy hideg vagy meleg, Ő egyből ugatva köhög. Volt olyan is, hogy szombaton ügyelet, szerdáig ugatott, csütörtök teljesen tünetmentes, éjjel pedig újra kezdődött az egész.
Már nem tudom mit csinálhatnék. Teljesen kétségbe vagyok miatta esve. Az orvosunk szerint ez alkati, genetikai dolog, a nagyfiunk is kruppos, bár neki a 3,5 éve alatt összesen 2x volt befulladása és ezen kívül 1x votl ugató köhögése.
Vidékiek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!