Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen előélettel elvinnétek...

Ilyen előélettel elvinnétek most ügyeletre a babát?

Figyelt kérdés

Kislányom 10 hónapos.

03.03-án éjjel nagyon ugatott, majdnem befulladt, de mivel tudom, hogy ilyenkor hideg levegőre kell vinni, ezért kint ültünk az udvaron 1,5 órát, ettől jobban lett. Reggel elvittem az ügyeletre, beutaltak a kórházba, bent töltöttünk 4 napot. Inhaláláson kívül nem csináltak semmit, jobban lett, jöhettünk haza. Itthonra kapott pipás gyógyszert, szombatig használtuk, és antihisztamint, köptetőt illetve Calimuskot. Hétfőre kötőhártya gyulladása lett, elvittem orvoshoz. Hétfő este megint nagyon ugatott, éjjel egymást érték a köhögőrohamok, adtam neki Rectodelt kúpot, és szintén az udvaron dekkoltunk. Kedden orvos, kapott antibiotikumot, és megvizsgálta a dokinéni. Nem talált nála igazából semmit. Azóta szedi az antibiotikumot, és még mindig ugat, de már nem annyira, kicsit hurutosabb lett. De olyan, mintha húzna neki a mellkasa.

Vinnétek ügyeletre vagy nem?

2012. márc. 15. 15:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Javulgat a kicsi?
2012. márc. 17. 20:14
 22/39 A kérdező kommentje:

Kicsit jobban van, de még mindig beteg. Már nem ugatva köhög, de sokszor elkapja egy köhögőroham, és akkor szinte fulladásig köhög. Még mindig lázas.

Holnap viszem a saját orvosunkhoz.

Köszi az érdeklődést! :)

2012. márc. 18. 14:47
 23/39 A kérdező kommentje:
A gyermekorvosunk haza sem engedett, újra kórházban kötöttünk ki. Asztmás hörghutrut és tüdőgyulladás gyanú, de szerencsére az utóbbi nem igazolódott be.
2012. márc. 23. 21:09
 24/39 anonim ***** válasza:

ennyit azügyeletről...

Mielőbbi gyógyulást!

2012. márc. 23. 21:19
 25/39 A kérdező kommentje:
Köszi! Próbálkozunk, de sajnos nem sokat tehetek azon kívül, hogy beadom neki a 6 féle gyógyszerét.
2012. márc. 23. 21:21
 26/39 anonim ***** válasza:
Jobban vagytok már? Tehéntejet vagy tejalapú tápszert kap már a kislányod?
2012. ápr. 28. 15:22
 27/39 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát nem az igazi. Azóta többször volt gégegyulladása, az ugató köhögés rendszeresen jelentkezik, max 4-5 tünetmentes nap van 2 újabb betegsége között. Azóta már volt újabb hörghurutja is, és a tüdeje is sípolt párszor. Voltunk pulmonológiai kivizsgáláson, a Flixotide és az Aerius be lett állítva állandóra, illetve azt mondta a doktornő, hogy ez még nem asztma, mert ilyen kicsinek nem jelentheti ki kerek perec, hogy asztmás.

Most éjjel kezdte megint az ugatást, 1 órája értünk haza az ügyeletről, újra heveny gégegyulladás. Befulladni szerencsére most sem sikerült neki, mert a gyógyszerek érnek annyit, hogy ettől megkímélik.

2012. ápr. 29. 10:43
 28/39 anonim ***** válasza:
Nekünk a calcimusc ampullát ajánlották még, ill. a tehéntejtől eltiltottak, azóta sokkal jobb a helyzet. Ami tilos a vaj (helyette Liga margarin), tej, tejpor, tejszín, ja, és a zöldborsó! Azóta mindent el kell olvasnom, mert még a felvágottba, májkrémbe, ropiba is tesznek tejport. Budapesti vagy?
2012. ápr. 29. 14:17
 29/39 A kérdező kommentje:

Ca-Kidet kap ilyenkor minden alkalommal, most pl 2*2 ml-t.

Tehéntejet nem kap még egyáltalán, vajat sem adok neki, csak margarint.

Ahogy észrevettük ,a frontok hozzák neki elő. Amint jön egy újabb, teljesen mindegy, hogy hideg vagy meleg, Ő egyből ugatva köhög. Volt olyan is, hogy szombaton ügyelet, szerdáig ugatott, csütörtök teljesen tünetmentes, éjjel pedig újra kezdődött az egész.

Már nem tudom mit csinálhatnék. Teljesen kétségbe vagyok miatta esve. Az orvosunk szerint ez alkati, genetikai dolog, a nagyfiunk is kruppos, bár neki a 3,5 éve alatt összesen 2x volt befulladása és ezen kívül 1x votl ugató köhögése.

Vidékiek vagyunk.

2012. ápr. 29. 15:12
 30/39 anonim ***** válasza:
Nekünk is azt mondták, hogy ez genetika, nekem a bátyám volt kruppos. Kezdtem beletörődni, hogy majd csak kinövi, most 4 éves. Ekkor ajánlottak nekem egy orvost Gödöllőn aki akupunktúrával gyógyít. Elvittem, mert már állandó gyógyszert akartak beállítani neki. Na azzal kezdte, hogy a tehéntejet felejtsük el, meg amiben tejszín, tejpor van. Ami már aludttejből készül azt szabad enni (túró, tejföl, kefír, joghurt, trappista sajt). Ezzel csak az a baj, hogy még a felvágottba, májkrémbe, ropiba is tesznek tejport. Mindent el kell olvasni. Ha savó, savópor, írópor van benne, az már jöhet. A fiamnak éppen gégegyulladása volt amikor mentünk, és már a második kezelés után nem köhögött. Amikor először befulladt (3 éves volt) kérdezték, hogy iszik e tehéntejet, én rögtön rávágtam, hogy persze (gondoltam, hogy milyen egészséges), de azt senki nem mondta, hogy ne adjak neki.
2012. ápr. 29. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!