Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos lányom kevesli az...

10 hónapos lányom kevesli az uzsira kapott tejpépet vagy babajoghurtot. De akkor mit adjak neki?

Figyelt kérdés
Délelőtt kap gyümölcsöt,így az kilőve.Ma vajas-sajtos kenyeret kapott,ezt tudnám még variálni,de most akkor minden nap kapjon kenyeret????Elég jó súlyban van így is :)

2012. márc. 14. 17:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
1-kor ebédel, 4-kor uzsonnázik.
2012. márc. 14. 20:40
 12/17 anonim ***** válasza:

bármit ehet ennyi idősen! miért ne ehetne kenyeret??? jaj :)

és attól h délelőtt gyümizik,adhatsz többszőr. mehet neki pari,paprika ledarálva a kenyérre,májkrém,túró bármi! ne aggódj ha husi,hamarosan elindul és lemozogja. a babák kikerekednek,majd megnyúlnak. pürébe dobálj neki kekszet. vagy abba gyümit pl banánt

2012. márc. 18. 21:17
 13/17 anonim ***** válasza:
kevés a hami. ennyi idősen lányom elnyammogta a tápit még az ágyban,reggel. de amikor később felkelt,kapott rendes reggelit. vacsi is volt fürdés előtt kb 1 órával,aztán lefekvéskor tápi. ilyen korú babánál a tápszer már csak innivaló szinte. vagyis: reggel tápi,utána 5x étkezés,este tápi.
2012. márc. 18. 21:19
 14/17 anonim ***** válasza:

szia, az én lányom 11,5 hós jelenleg, szopik még, de nem sokat, szerintem a napi folyadékmennyiségnek jót tesz, de nem számottevő szerintem (nem mérem, de hallom, hogy mennyit kortyol, hol sokáig, hol rövid ideig, attól is függ épp mennyi a tejem...). Nálunk így van:

kora reggel 6-7 körül: szopizás

reggel 9-10 körül szokott jelezni, hogy éhes: tápszer kb 150-180 ml (ezután tízórai nincs)

délben 12-13 között: főzelék hússal kb 200 gr

uzsi fél5-fél6 között: először szopizás, utána alma gabonapéppel kb 200 gr, hozzá csipeget sajtot is, banánt, kis főtt tésztát, vagy egy kis kiflicsücsköt.

fürdés előtt, fél9kor: tápszer kb 150-170 ml

altatásnál szopizás, pár korty.

a korábbi válaszolókkal ellentétben, szerintem sem kell neki feltétlen főzelék estére, de én is úgy vagyok vele, hogy táplálót adok neki uzsira ami ráadásul későn is van (lásd gabonapép), hogy nehogy nekem éjjel kelljen tápszerért ugrálnom ;)

Nálunk ez a rendszer állt be már a hozzátáplálás kezdete óta, és működik, a gyerek szép nagy baba, hosszú de nem duci, ilyen alkat.

Ajánlom a gabonapépet neked, a DM-ben van alnatura-s és babylove-s, vagy a nestlé és milupa folyékony gabonás/gyümölcsös/kakaós kisdobozos tejpépet, azt is nagyon szereti az enyém, gyakran csak azt adok neki uzsira ha éppen úton vagyunk, nagyon szereti, szerintem tartalmasabb mint a sima tápi. A nestlé éjszakai tápszert (6+) is kipróbálhatnád, abban van rizs, és ettől jól lakik a baba, egész éjjel húzza a lóbőrt...

:)

2012. márc. 18. 22:47
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,a gabonapépnek utána nézek :)

Igazából azért félek a kenyértől,mert a lányom 11 kg :) és a védőnő már azért is szólt,hogy ne nagyon adjak neki banánt mert hízlal (de persze kap,mert imádja)

2012. márc. 19. 08:35
 16/17 anonim ***** válasza:
lemozogja nyugi :) egyen ami jólesik!!!
2012. márc. 19. 11:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. márc. 19. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!