Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos lányom kevesli az...

10 hónapos lányom kevesli az uzsira kapott tejpépet vagy babajoghurtot. De akkor mit adjak neki?

Figyelt kérdés
Délelőtt kap gyümölcsöt,így az kilőve.Ma vajas-sajtos kenyeret kapott,ezt tudnám még variálni,de most akkor minden nap kapjon kenyeret????Elég jó súlyban van így is :)

2012. márc. 14. 17:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
vagy készithetsz neki több tejpépet az én kisfiam is 10 honaposan nagyon szerette a tejpépet megevett egyszerre 2 adagot
2012. márc. 14. 17:14
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
10 hónaposan már az uzsi csak köztes étkezés, ha az ebéd és a vacsora laktató és tápláló akkor elégnek kell lennie egy joghurtnak is, főleg tejpépnek :) nem lehet, hogy inkább az ebéden és a vacsorán kéne változtatnod?
2012. márc. 14. 17:27
 3/17 A kérdező kommentje:

Nekünk a vacsora az tápszer,ezt fürdés után kapja meg aztán alvás.

Így eszik egy nap:

Reggeli: tápszer

Délelőtt: gyümölcs

Ebéd délbe főzelék

Uzsonna: eddig joghurt,tejpép volt

Vacsi: tápszer

Mit kellene akkor másképp?Az esti tápszernek maradnia kell!

2012. márc. 14. 17:41
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

akkor itt a baj! :)

ennyi idősen már kell vacsi is! vacsi fürdés előtt legyen, az amit ebédre is kapott vagy valami főzelék, majd pancsi, esetleg kis játék és utána elalváshoz add a szokásos mennyiségű tápit :)

a babáknak még a napi bevitt kaja számít, ha egyik nem elég akkor nem feltétlenül azt kell emelni. a következő ilyennél meg jöhet a reggeli. azt meg tápi után, mert ugye a tápi/tej még sokáig marad reggel-este, de attól még kell a reggeli és a vacsi is :)

2012. márc. 14. 17:44
 5/17 A kérdező kommentje:
Értem,és köszönöm :) Igazából már gondoltam erre én is,de anyukám meg azt mondta,bőven elég az "igazi" vacsi majd egy éves kora után.És ha úgy csinálnám,hogy 17-kor az általad említett vacsi,majd 19-kor fürdés,tápszer,alvás????Ha nagyon hamar követné egymást a vacsi meg a tápi,akkor félek nem inná meg a tápszert.
2012. márc. 14. 17:48
 6/17 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk olyan 11-12hónál volt így, de ott vettem észre hogy nem auldt jól, sokszor felébredt és éhes volt. Én is 17:00-ra raktam be egy plusz vacsit, általában azt kapta amit délben, vagy valami "hideget" vajaskenyér+feltét utána kis játszás, amíg el nem fáradt, fürdés, fürdés után ami kb fél7 7óra tápszer. A tápszerből így kevesebbet eszik kb 30mlvel de megeszi és alszik reggelig, max egyszer ébred hajnalban. Ha fel is kel más oka van, nem az éhség. Szóval nálunk ez így bevált.
2012. márc. 14. 18:13
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is,én is olyan 17 körülre raknáma vacsit.Nem írnád le ti hogy hánykor és mit esztek egy nap?
2012. márc. 14. 18:17
 8/17 anonim ***** válasza:

Én is kb. ilyenkor adtam már rendes vacsit. Uzsonnára joghurt vagy ilyesmi, ha jó sok ebédet kapott, akkor elégnek kell lennie vacsoráig. 7-kor vacsizik falatkákat, eleinte csak kevesebbet adtam, hogy ne menjen a tápszer rovására, mert igen, jó lenne még az esti tejet megtartani egy darabig. Fél 8-kor fürdik és 8-kor fekszik, akkor iszik még tápszert. Most 1 éves, már rendesen vacsorázik is, de megiszik 200 tápszert is még 8-kor.

Egyébként ha jól értem, már tud rágni, én szoktam azt, ha kevesli az ebédet vagy az uzsonnát, akkor még egy gyümit, vagy felet adok, hiába a tízóraija is gyümi, az nem árthat. Elmajszol még egy banánt és akkor rendben van. :)

2012. márc. 14. 20:14
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi :) És az uzsi nálatok hány óra körül van?
2012. márc. 14. 20:33
 10/17 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is ennyi idős, mint a tiéd. Vacsira neki a tápszer már jó rég óta nem elég, kb. 4 hónapos kora óta tejpépet adok neki lefekvés előtt. Reggelire eszik tápszert, meg olykor az uzsi mellé, mert van, h nálunk sem elég egy babajoghurt.

Írtad, h az esti tápszernek maradnia kell. A mi védőnőnk azt mondta, h a tejpépet is úgy lehet venni, mintha tápszert enne a baba, és az azért jobban eltelíti a pocakjukat, éjszakára nekünk az vált be.

2012. márc. 14. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!