10 hónapos lányom kevesli az uzsira kapott tejpépet vagy babajoghurtot. De akkor mit adjak neki?
Nekünk a vacsora az tápszer,ezt fürdés után kapja meg aztán alvás.
Így eszik egy nap:
Reggeli: tápszer
Délelőtt: gyümölcs
Ebéd délbe főzelék
Uzsonna: eddig joghurt,tejpép volt
Vacsi: tápszer
Mit kellene akkor másképp?Az esti tápszernek maradnia kell!
akkor itt a baj! :)
ennyi idősen már kell vacsi is! vacsi fürdés előtt legyen, az amit ebédre is kapott vagy valami főzelék, majd pancsi, esetleg kis játék és utána elalváshoz add a szokásos mennyiségű tápit :)
a babáknak még a napi bevitt kaja számít, ha egyik nem elég akkor nem feltétlenül azt kell emelni. a következő ilyennél meg jöhet a reggeli. azt meg tápi után, mert ugye a tápi/tej még sokáig marad reggel-este, de attól még kell a reggeli és a vacsi is :)
Én is kb. ilyenkor adtam már rendes vacsit. Uzsonnára joghurt vagy ilyesmi, ha jó sok ebédet kapott, akkor elégnek kell lennie vacsoráig. 7-kor vacsizik falatkákat, eleinte csak kevesebbet adtam, hogy ne menjen a tápszer rovására, mert igen, jó lenne még az esti tejet megtartani egy darabig. Fél 8-kor fürdik és 8-kor fekszik, akkor iszik még tápszert. Most 1 éves, már rendesen vacsorázik is, de megiszik 200 tápszert is még 8-kor.
Egyébként ha jól értem, már tud rágni, én szoktam azt, ha kevesli az ebédet vagy az uzsonnát, akkor még egy gyümit, vagy felet adok, hiába a tízóraija is gyümi, az nem árthat. Elmajszol még egy banánt és akkor rendben van. :)
Az én kislányom is ennyi idős, mint a tiéd. Vacsira neki a tápszer már jó rég óta nem elég, kb. 4 hónapos kora óta tejpépet adok neki lefekvés előtt. Reggelire eszik tápszert, meg olykor az uzsi mellé, mert van, h nálunk sem elég egy babajoghurt.
Írtad, h az esti tápszernek maradnia kell. A mi védőnőnk azt mondta, h a tejpépet is úgy lehet venni, mintha tápszert enne a baba, és az azért jobban eltelíti a pocakjukat, éjszakára nekünk az vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!