Rengeteg kérdést találsz erről itt a GYK n és a neten is.A leggyakoribb tabletta amit adni szoktak a Clostylbegit.Ez a gyógyszer maga nem hormon,ha jól emlékszem,hanem stimulálja az agyalapi mirigyet,ami így több olyan hormont termel,ami elősegíti a peteérést.Vkinek használ,vkinek nem.Nekem pl. nem csinált semmit,én masszívan PCOS-es vagyok.Több ilyen kúra után végül is Puregon injekciót(ez szintén peteérést elősegítő gyógyszer,csak durvább mint a Closty) kaptam,amitől terhes is lettem,2.5 éves ikreim vannak.
Ezeknél a gyógyszereknél figyelni kell h túl ne stimulálódj,mert ritkán ugyan,de képződhet ciszta is,ami veszélyes lehet a petefészkeidre nézve.Folyamatosan követnie kell az orvosnak UH. val a fejleményeket,olyan dokihoz ne menj,aki ez nem teszi meg.Fennáll az ikerterhesség lehetősége is,akár többes terhesség is.Ezen kívül elvékonyodhat a méhnykh. a Clostytól,ami miatt ugyan megfogan a baba,de el is mehet,mivel nem tud megtapadni rendesen odabent(én is jártam így).Nem riogatásból írom ezeket,csak jó ha tudsz róla.
Sok sikert!
Én is szedtem a clostylbegytet,valószínű majd 2 naponta kell uh-ra menned,hogy nézzék hogy alakul a peteérésed.
Ezt a gyógyszert általában a mensi után 5 napig kell szedni,a dokid határozza meg mennyivel kezditek.
Én Pcos-es vagyok,nekem egyszer lett csak peteérésem tőle,de akkor nem fogant meg a baba.Rá kb:1,5 évre az esküvőnk előtt spontán teherbe estem és most egy 7 hetes kisfiú boldog anyukája vagyok!A lényeg az,hogy fel a fejjel és ne ess kétségbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!