Van itt autoimmun (SLE) anyuka akinek több gyerkőce is van?
Mennyit vártatok a gyerekek között? Tényleg rizikósabb a 2 vagy 3-ik baba vállalása?
Én már nagyon szeretnék 14 hós kisfiamnak egy kistestvért, de sokan ijesztgetnek, hogy rizikós és felelőtlenség lenne még egy gyereket vállalni. :(
Szia! 1996-ban diagnosztizálták nálam az SLE-t. Azóta ennek köszönhetően túlvagyok egy vesetranszplantáción is 2006-ban. Azóta van 2 gyerekem, a kezelőorvosaim teljes támogatásával. Persze ezt orvosa válogatja, nekem szerencsém van velük... Ha esetleg segít: van a 2-es Nőgyógyászati Klinikán egy ambulancia, ahol kifejezetten az autoimmun betegekkel foglalkoznak, ha jól tudom terhesgondozásal is. Esetleg megnyugtatná az orvosodat egy onnani szakvélemény. Remélem segítettem,
üdv,
Orsi
Szia! Nekem eddig nem mondták, hogy a gyerekeket is meg kell vizsgáltatni, bár saját érdekünkben akkor ezt fogjuk tenni. Az első terhesség előtt menten el a Nőgyógyászati Klinikára és ott a professzor azt mondta, hogy betegséget nem örökölhetnek a gyerekek, csak arra való hajlamot.
Nos a második terhesség nekem kicsit nehezebbnek tűnt, de szerintem csak azért, mert a nagyfiam, aki még nincs 3 éves, eléggé eleven gyerek és minden energiámat leszívta. A terhességek során nem volt semmi extra vizsgálat, viszont gyakrabban kellett mennem a szokásos kontrollokra. Az első szülés is simán ment, nem volt gond 40+1 napon indították, mert így láttuk jónak, és szerencse volt, mert belekakilt a vízbe. A második terhesség vége már nagyon fárasztó volt és a vizeletben fehérjét találtak, magas vérnyomás, ödéma, úgyhogy amikor ez kiderült, akkor befektettek és másnap császároztak (37+1) is. Szerencsére minden rendben sikerült.
Szívem szerint (bár így a kettővel is nagyon fáradt vagyok) szeretnék még egy babát, de megbeszéltük a párommal, hogy örüljünk a két egészséges gyereknek és annak, hogy én is jól vagyok és ne kockáztassunk többet.
Üdv,
Orsi
Köszönöm, hogy válaszoltál. :) Megnyugtattál kicsit. Hétfőn megyek én is kontrollra és megbeszélem a dokival, hogy ő mit gondol. Minden elismerésem a tiéd, hogy két gyerkőcöt is bevállaltál betegen, remélem én is elmondhatom ezt nemsokára magamról! :D
Sok erőt és egészséget kívánok nektek.
Üdv.: Zsuzsa
Szia!
Drukkolok Neked!
Ha tudok segíteni, írj nyugodtan!
Sok sikert,
Orsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!