Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babadnak valasztanal olyan...

Babadnak valasztanal olyan keresztszulot, aki nem akar gyereket soha a jovoben?

Figyelt kérdés
2012. márc. 12. 10:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
nem tudom...karacsonykor mar regen tudta,hogy oket akarjuk es ajandekot se vettek babanak..legalabb egy 200 ftos csorgot,mit tudom en...nem?nincs kit valasszunk,ez a baj :(
2012. márc. 12. 11:28
 12/14 anonim ***** válasza:

manapság sztem semmi jelentőségi nincs a keresztszülőségnek, ha csak nem vagytok extra hiper vallásosak... engem is nagyívben letesz a keresztanyám, mégis boldog vagyok :)

ha a látogatások idejére jól elvan a babáddal, sztem nyugodtan válaszd őt, úgysem ő fogja felnevelni :)

2012. márc. 12. 14:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Magamból kiindulva:én sem akartam babát soha,de barátnőm lányával,ismerősök,gyerekeivel mindig jól elvoltam,szerettek,várták mikor megyek megint hozzájuk.

Azért nem akartam elsősorban saját bébit,mert féltem a szüléstől,meg attól is,hogy mi lesz ha én is úgy bánok a gyerekemmel mint anyám velem(verések,kiabálás)és anyagilag is húzós,de én elvállaltam volna nagyon szívesen a keresztszülőséget.

Bár már változott a helyzet,"túléltem" a szülést és már 7hónapos a lányom. :)

2012. márc. 12. 17:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A keresztszülőség hivatalosan azt jelenti, hogy segít hitben nevelni a gyereket, hogy ha az felnő önszántából legyen az egyház tagja - erre fogtok fogadalmat tenni. Ezzel nem ütközik, hogy ő saját gyermeket nem akar, viszont nem árt, ha gyakorló keresztény.

Viszont úgy tudom "falun" szokás, hogy a keresztszülő - ki nem mondva - vállalja, hogy ha szülők netán elhaláloznak, ő veszi át a gyerek nevelését. Ha így gondoljátok ti is, nem szerencsés a választás.

A "nem túl vallásos körökben" meg a keresztszülő csak az a feladata, hogy anyagilag támogassa (főleg szülinapi és karácsonyi ajándékok formájában) a gyereket. Erre a célra valami adakozóbb családtagot vagy barátot válasszatok :)

2012. márc. 18. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!