Babadnak valasztanal olyan keresztszulot, aki nem akar gyereket soha a jovoben?
manapság sztem semmi jelentőségi nincs a keresztszülőségnek, ha csak nem vagytok extra hiper vallásosak... engem is nagyívben letesz a keresztanyám, mégis boldog vagyok :)
ha a látogatások idejére jól elvan a babáddal, sztem nyugodtan válaszd őt, úgysem ő fogja felnevelni :)
Magamból kiindulva:én sem akartam babát soha,de barátnőm lányával,ismerősök,gyerekeivel mindig jól elvoltam,szerettek,várták mikor megyek megint hozzájuk.
Azért nem akartam elsősorban saját bébit,mert féltem a szüléstől,meg attól is,hogy mi lesz ha én is úgy bánok a gyerekemmel mint anyám velem(verések,kiabálás)és anyagilag is húzós,de én elvállaltam volna nagyon szívesen a keresztszülőséget.
Bár már változott a helyzet,"túléltem" a szülést és már 7hónapos a lányom. :)
A keresztszülőség hivatalosan azt jelenti, hogy segít hitben nevelni a gyereket, hogy ha az felnő önszántából legyen az egyház tagja - erre fogtok fogadalmat tenni. Ezzel nem ütközik, hogy ő saját gyermeket nem akar, viszont nem árt, ha gyakorló keresztény.
Viszont úgy tudom "falun" szokás, hogy a keresztszülő - ki nem mondva - vállalja, hogy ha szülők netán elhaláloznak, ő veszi át a gyerek nevelését. Ha így gondoljátok ti is, nem szerencsés a választás.
A "nem túl vallásos körökben" meg a keresztszülő csak az a feladata, hogy anyagilag támogassa (főleg szülinapi és karácsonyi ajándékok formájában) a gyereket. Erre a célra valami adakozóbb családtagot vagy barátot válasszatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!