Milyen név variációkat választanál ezekből a nevekből?
10 hetes terhes vagyok, és ikreket várunk. A nemet még nem tudjuk, és sok név tetszik. Ti melyiket választanátok?
Ha lehet mindenféle variációra.(fiú-fiú, fiú-lány, lány-lány)
Minden választ zöld kezecskével jutalmazok!
Hanna, Nóra, Dóra, Noémi, Fanni, Flóra, Dorka, Blanka, Hédi, Szonja, Luca, Alíz, Anna, Helga
Máté, Dávid, Bálint, Marcell, Levente, Gergő, Bence, Barnabás
Én szeretem, ha az ikreknél azonos a név kezdőbetűje. De pl. híres párok, testvérek neve is jó lehet.
Dóra-Dávid, Tímea-Tibor, Bence-Blanka stb.
Hanna, Nóra, Dóra, Noémi, Fanni, Flóra, Dorka, Blanka, Hédi, Szonja, Luca, Alíz, Anna, Helga
Máté, Dávid, Bálint, Marcell, Levente, Gergő, Bence, Barnabás
Nekem tetszik, ha a testvérek neve azonos helyről való, pl két magyar név, vagy két angol eredetű név.
Ha az egyik Anna, akkor ne legyen a másik Alíz. (Pedig mindkettő szép.)
Ikrek esetében az sem praktikus, ha nagyon hasonlóak egymáshoz (pl Dóra és Nóra).
Ez az én véleményem, egyébként szépek a nevek, amiket írtál :)
Flóra-Szonja
Gergő-Máté
Flóra-Gergő
Szerintem ikreknél (ha azonos neműek lesznek) jobb eltérő hangzású nevet választani, mert kevésbé keverhető és ikreknél eleve nehezebb a saját identitás kialakítása, legalább a nevük legyen eltérőbb, ami csak az övék :)
Ha véletlen egypetéjűek lesznek, legkésőbb kamaszkorban úgyis lesz egy olyan időszakuk, amikor "függetlenedni" akarnak egymástól. Olyankor zavaró lehet pl. egy Dóra-Dorka páros vagy egy Anna-Hanna páros.
Hanna-Blanka (bár itt attól függ, hogyan fogjátok becézni, mert ha nagyon egybehangzik a becézés, az bezavarhat)
Dorka-Nóra
Hédi-Luca
Bálint-Bence
Bálint-Marcell
Nekem ezek tetszenek. :) Anno egyszer, még babavárás előtt párom megjegyezte, hogyha netán hármasikreink lennének, és mindhárom lány, akkor legyen a nevük Dóra-Nóra-Flóra. :)
Hédi, Aliz, Barnabás, Levente
Mi is ikresek vagyunk, és úgy csináltuk, hogy a férjem és én is választottunk 1-1 fiú, és 1-1 lánynevet. Aki előbb kitalálta az övét a fiú vagy a lánynevek közül, az lett volna az elsődleges, ha netán vegyespáros lett volna. De azt persze leszögeztük, hogy nem ér olyan nevet bedobni, amitől a másikunkat a hideg kirázza. :)
Jó egészséget nektek, vigyázz nagyon magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!