Kit választanál keresztszülőnek a helyünkben?
Szerintem is olyat válasszatok, aki közel van. Ez nem csak formaság, hanem ahogy első írta, kötelezettségekkel jár (szeresse, ismerje, így értem).
Nálunk például a szomszéd hölgy lesz a keresztmama, mert vele van napi szintű kapcsolatunk, imádja a gyerekeket, nagyon segítőkész, és én is szeretem. Ő már mindig itt fog lakni, ismerni fogják egymást a kislányommal.
A hugom havonta egyszer ha felugrik egy órára (messze van), így ő hiába rokon, nem lenne értelme.
Nálunk, azaz nálam, tesómnál, és aztán a gyermekeimnél úgy oldottuk meg hogy az egyik szülő egyik, a másik szülő a másik családból van. nem ragaszkodunk a házaspárhoz, és ezt a férjem is elfogadta. és is 17 évesen lettem keresztanya, kapcsolatom sem volt. miért ne lehetne az öcséd akkor az egyik szülő?
a férjed hugát meg nem biztos hogy választanám okoskodása miatt.
Nincs előírva, hogy családtagot kell választani keresztszülőnek, max ez régen volt szokás/illem. Olyat válassz, akiben 100%ig megbízol, aki ismeri a gyermekedet, és akit méltónak tartasz arra, hogy ha netán veletek valami történik, akkor ugyanolyan értéket képviselve felnevelnék a gyermeket!
Az sem baj, hogy az öcsédnek nincs kapcsolata.
Nálunk a fiamnak a legjobb barátnőm lesz a keresztanyja, és a férjem legjobb barátja lesz a keresztapja. Pedig mindkettőjüknek van kapcsolata, de mi így döntöttünk. Így legalább két "kereszt-családja" lesz:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!