A következő a szituáció: apa kitalálta, hogy szeretné a kisfiunkat húsvétkor elvinni locsolkodni. Ezzel nincs is semmi gond, csak azért néhány dolog miatt aggódom:
babánk akkor lesz 8 hónapos és nagyon ragaszkodik hozzám(anyához) és úgy tűnik elkezdődött nála a szeparációs szorongás... Itthon már többször hagytam őket kettesben fél-egy órára, de máshol még nem voltak így(pl sétálni). Csak 2 ismerőshöz mennének itt a lakótelepen, kb 1 óra alatt megjárják oda-vissza. Igazából nem is a picur miatt aggódom, hanem hogy apa bírni fog-e vele... ha nyűgös akkor csak én kellek neki. Mindkét ismerőssel többször találkozott már a pici, de csak itt nálunk, így ők sem idegenek egymásnak. Végül is ha bármi gond lenne kb 10 perc alatt haza tudnak jönni vagy oda tudok menni. A párom soha nem iszik, még ilyenkor sem tehát emiatt nem aggódok.
A véleményetekre lennék kíváncsi csak én aggódom túl a dolgot? Beszéljem meg vele, hogy menjenek le néhányszor sétálni kettesben? Nem vagyok paramami, de még sehol nem volt a kicsi nélkülem.
Figyelj, ezen át kell esni. Szomorú tény, én is végig izgultam, hogy mi lesz, mikor először elvitte a fiunkat nélkülem a férjem az anyukájához, de simán boldogultak. A gyerkőc jól érezte magát, minden rendbe volt. Kicsit nagyobb bizalmat kell szavazni a papának! Ha nem bír vele, úgyis jelentkeznek! Igen engedd őket, menjenek le kettesben addig is többször, gyakoroljanak. Nr foszd meg ettől a lehetőségtől őket, ez olyan apás program, ez kell!
2012. márc. 10. 23:04
12/14 anonim válasza:
Szerintem Te aggódod túl, bár persze csak Te ismerheted a gyereked 100%-osan! Én is azt hittem, hogy nélkülem biztos nem lesz meg a lányom, agyon aggódtam magam, amikor először mentek egyedül sétálni apával, hogy majd mit fog vele kezdeni, ha sír, biztos bepánikol, stb, stb.! És jobban elvolt vele szerintem, mint velem! Pedig nem szereti a baba kocsit!
2012. márc. 12. 15:03
13/14 Disi válasza:
Nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy bocsi ha ismétlek. Idegen helyre mentetek már el? Csak azért kérdezem, mert az én babóm ( ő is 8 hós múlt) nagyon élvezi ha elmegyünk máshová. Új játékok, új környezet, lehet hogy neki is tetszeni fog. Próbáljátok ki, én is nehezen engedem el a babóm, de találtam egy nagyon jó mondást erre: "A gyereknek másfajta szeretetre is szüksége van, mint amit az anyukájától kap". Én mindig ezzel vigasztalom magam :)))
2012. márc. 13. 12:55
14/14 A kérdező kommentje:
Sok helyen volt már velem a pici, barátnő, nagyszülők, uszoda stb., de apával kettesben nem volt még sehol. Próbálom rábeszélni, de mindig jön a mi van ha... kezdetű kérdés pedig többször átbeszéltük a dolgokat. Lassan már ott tartunk hogy apa aggódik jobban:-)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!