Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez fog változni vagy előjelezh...

Ez fog változni vagy előjelezhet valamit?

Figyelt kérdés
7 hónapos babám, 3 hete fedezte fel, hogy hasról hátra, hátról hasra tud fordulni. De azóta is csak a jobb oldalra megy neki. Gurul is, de csak a jobb oldalára, ha nem tud tovább gurulni, akkor sír, nem próbálkozik a másik oldallal.
2012. márc. 9. 13:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
önmagában nincs gond ezzel, majd fog változni. de mivel már 7 hónapos, én megmutatnám a dokinak. előjele lehet egy kis feszességnek
2012. márc. 9. 13:53
 2/13 A kérdező kommentje:

Na ez a másik, hogy a dokink nem ért semmihez. Ezt sajnos ő maga vallotta be, mikor leleteket vittem neki, hogy "én ehhez nem értek". Másoktól azt kérdezi, hogy milyen gyógyszert írjon fel a gyerek betegségére. Így nem nagyon bízok benne. A gyógytornásszal párom összeveszett még 4 hónappal ezelőtt, így hozzá se mehetünk vissza.

A babaúszás jó lehet rá? Mert ez az egy amit tenni tudok.

2012. márc. 9. 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia.

Miért nem váltol gyermekorvost?

Minél nagyobb a baba annál többféle betegséggel találkozik.

Nem egy anyuka feladata,hogy milyen gyógyszer nyújt segítséget,hanem az orvosé.

2012. márc. 9. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:

miért jártatok gyógytornára?

ha valami gond miatt akkor azt kezelni kéne. menjetek át másik városba, faluba, biztos vannak buszokat felétek is, nagyváros esetleg, ott fejlődésneurológushoz el lehet menni

2012. márc. 9. 14:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Sok első gyermekes anyuka, köztük én is, aggódik minden hülyeség miatt. Saját megnyugtatásom miatt kerestünk fel egy Dévényes gyógytornászt, aki közölte, hogy ezzel a gyerekkel nagyon nagy gondok vannak, mert 3 hónaposan még nem támaszkodott az alkarján. Párom össze is veszett vele, mert a hölgy elmondta, hogy 1 éves koráig kellene hozzá hordani minden héten legalább egyszer, de ha nem fejlődik rendesen, azaz 4 hónaposan nem csinálja a tenyér támaszt, 6 hónapos korára nem tud ülni akkor hetente több alkalommal is menni kell. Cseppet hülyének nézett minket, párom megmondta ha megtudja, hogy ilyen hülyeségekre viszem a gyereket annak nem lesz jó vége.

Dévényes nélkül 5 hónaposan már csinálta a tenyér támaszt, persze akkor még vissza is ment az alkarjára, de azóta folyamatosan tolja magát, forog, gurul, kúszik. De ami kicsit idegesít, hogy gurulni csak jobb oldalra hajlandó. Próbálkozik már egyszer egyszer a ballal is, de még az nem megy neki.

2012. márc. 13. 08:47
 6/13 anonim ***** válasza:

ezt asszimetriának hívják, és ha nem is Dévényes, de gyógytornász kell hozzá. Tudod, ők is "üzletemberek", és ezért lehet, hogy ezt mondja hogy 1 évig így meg úgy hord, de ezt ésszel kell csinálni, a gyerek érdekét szem előtt tartva. Ilyenkor nem leugatni kell a gyógytornászt, hanem legyinteni, persze, majd egy évig megyünk! Közben meg arra gondolni, hogy elviszitek párszor, és a gyakorlatot, amit csinál a gyerekkel megfigyeled, otthon te is csinálod vele, pár hét alatt be tudnak hozni 1-2 hónapot így, tapasztalat. Nem kell persze egy évig járni, de ezen nem kell veszekedni.

De erre nem elég a babaúszás, mert erre spec. gyakorlat kell, amit vagy korai fejlesztő gyógypedagógus tud, vagy gyógytornász. Mindenképp keress egyet.

Ami miatt ez fontos, hogy később ne legyen tanulási zavara e miatt, tudod az idegrendszer fejlődéséhez is fontos a helyes mozgás fejlődés. Inkább ne a párod vigye, hanem te, és légy nyitott a segítőre, legfeljebb nem viszed többször, ha látod, hogy ügyesedik. Ennyi. De mindenképp vidd el!

2012. márc. 13. 09:09
 7/13 A kérdező kommentje:
El is vinném, de nem lehet, mert ezt titokban nem lehet csinálni.
2012. márc. 13. 09:48
 8/13 anonim ***** válasza:

gondolom a férjed is azt szeretné, ha egészségesen fejlődne a babátok... tehát ez nem vitatéma (szerintem).

egyébként biztos van a neten is fordulást elősegítő, ösztönző bemutató video, keress rá és gyakoroljatok akkor otthon.

Én speciel aggódnék ha 7 hónaposan még nem forogna magabiztosan.

2012. márc. 13. 10:46
 9/13 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

video is van a forgós gyakorlatról, ő is asszimetrikus volt.

2012. márc. 13. 10:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Amúgy a párod jó volna, ha kicsit intelligensebben kezelné a gyerek körüli dolgokat. Persze, hogy nem kell mindent bekajálni, amit mondanak, de azért azok az emberek sokat tanultak erről, szakemberek, remélem máskor nem fog ilyen hozzáállást mutatni. Mondjuk én kiállnék a babáért akkor is, mert azért az fontosabb.
2012. márc. 13. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!