Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindig belebetegszek, ha...

Mindig belebetegszek, ha elesik, és beveri a fejét. Fog ez változni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 10 hónapos, egy hónapja mászik, és nemrég fel is állt. Szinte egész nap el sem mozdulok mellőle, de még így sem bírom elkerülni a koppanásokat. Nagy esése még nem volt, de minden "balesetet" a szívemre veszek, főleg, ha a fejét üti bele a padlóba. Mérges vagyok magamra, hogy nem tudok vigyázni Rá, miközben mindenki azt mondogatja, hogy mekkorákat fog még esni. Bele sem merek gondolni.. Ti hogyan élitek/éltétek ezt meg?
2011. okt. 25. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez van. 8 hónapos épp, már egy jó hónapja mászik és felül, 2 hete feláll. Épp nézem, mellette vagyok erre kilendült és beverte a fejét a szekrénybe, púp lett rajta. Annyira sajnálom:((((
2011. okt. 25. 14:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Mászasd sokat, úgy javul az egyensúlyérzéke, később meg tanítsd meg, hogyan üljön le, ha elfáradt az állásban. Ül már stabilan?

Elkerülhetetlen néha egy-két esés. Sajnos ez ilyen. Ha elesik, mit csinál? Sír? Vagy összekapja magát, és megy tovább? Valószínűleg te jobban a szívedre veszed a dolgot, mint kéne.

2011. okt. 25. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 8 hósan kezdett aktívan mászni, egy héttel később pedig magától felállt a tv állványnál, de eljönni nem tudott onnan koppanás nélkül.Ott voltam mellette és figyeltem rá, mégis volt, hogy eldőlt mint egy fa és beütötte a fejét.

Padlószőnyeg van nálunk, alatta pedig beton, így tudott nagyot koppanni szegény.Ilyenkor mindig üvöltés volt a vége, de felkaptam és megnyugtattam, aztán ugyanúgy ment a dolgára és állt fel újra.

Sajnos nem mindig lehet elkerülni a baleseteket és én azt gondolom, hogy pár koppanás kell ahhoz, hogy rájöjjön:meg lehet ezt oldani nélküle is.

Az én lányomnak 2 nap alatt sikerült elsajátítani a technikát, hogy hogyan jöjjön el a bútorok mellől anélkül, hogy megütné magát.Azóta csak akkor koppan, ha túráztatja magát, közben pedig már majd' leragad a szeme, azaz fáradt.Akkor semmi nem védi meg.

Ne aggódj, ez tényleg kell ahhoz, hogy megtanulják a dolgokat és nem foghatod te sem állandóan a babád kezét.Fog még nagyobbakat is esni!Előbb-utóbb rájön ő is a technikára:)

Majdnem 10 hós kiscsaj anyuja

2011. okt. 25. 14:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Együtt érzek veled,Én is így voltam mint Te.El sem mozdultam mellőle egész nap.

Kisfiam 6 hónaposan tanult meg mászni és 2 hétre rá fel is állt.Akkorákat esett,hogy én is sírtam vele együtt.Most 9 hónapos és teljesen jó az egyensúly érzéke.Megtanult esni,már nem eldől mint az elején hanem popsira esik.Kb egy hónapja ilyen ügyes,vagyis úgy 2 hónap kellett,hogy ilyen szintre fejlődjön a drágám :)

Kitartás! :)

2011. okt. 25. 14:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Sajnos előbb állt fel, mint stabilan ült, úgyhogy ez is a baj: sokszor próbálkozik az üléssel, de hátraesik vagy eldől oldalra. Próbálok uralkodni magamon, hogy ne érezze meg, hogy mennyire megijedtem, de nagyon nehéz. Pedig tényleg szinte el sem mozdulok mellőle, de azt nem tudom megakadályozni, hogy megcsússzon vagy orra essen. Nem minden esés végződik sírással, de pont ma is sikerült egy jó nagyot koppannia a kis fejének, pedig csak egy játékért fordultam el mellőle. Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2011. okt. 25. 14:51
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Ne csinálj belőle nagy ügyet, mert azt ő is megérzi. Gondold bele magad a helyébe, neked milyen lenne ha elesel, beütöd magad és akkor jön valaki és ahelyett, hogy azt mondaná ó ez nem nagy dolog hamar elmúlik, most ugyan nagyon fáj, de nem tart sokáig, ... ehelyett elkezdi belédsulykolni, hogy jaj mennyire rossz neked... Én lányom is sokszor beüti magát, de nem sír minden alkalommal, mert nem tanítottam neki, hogy sírjon, csak ha igazán nagyon fáj. Olyankor felveszem és fél percen belül megnyugszik. Az ilyen koppanásokkor szerintem nagyobb az ijedtség és meglepődés, mint a fájdalom.
2011. okt. 25. 14:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Továbbra is nagyon vigyázok, de megpróbálom nem megijeszteni és beleőrülni... Az is a baj, hogy első baba, és ezek az első esések, így még nehéz elhinni, hogy Ő ezekből tanul. Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!
2011. okt. 25. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:
A nagyobbik már 3 éves,de még mindig a frász jön rám,ha vmi éri.Nekünk szülőknek életünk végéig marad az aggódás!Gondolj bele,hogy mi lesz,ha nagy lesz és éjszaka csak arra vársz,mikor hallod a kulcsát fordúlni a zárba?!:)Sajnos mindentől nem tudod megóvni,és nem is szabad,mert akkor nem alakul ki benne egy egészséges félelem érzet.
2011. okt. 26. 13:25
 9/9 A kérdező kommentje:
:D Már előre félek, hogy a kisfiam agyára megyek majd nagyfiú korában... :)
2011. okt. 26. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!