Mindig belebetegszek, ha elesik, és beveri a fejét. Fog ez változni?
Mászasd sokat, úgy javul az egyensúlyérzéke, később meg tanítsd meg, hogyan üljön le, ha elfáradt az állásban. Ül már stabilan?
Elkerülhetetlen néha egy-két esés. Sajnos ez ilyen. Ha elesik, mit csinál? Sír? Vagy összekapja magát, és megy tovább? Valószínűleg te jobban a szívedre veszed a dolgot, mint kéne.
Az én lányom 8 hósan kezdett aktívan mászni, egy héttel később pedig magától felállt a tv állványnál, de eljönni nem tudott onnan koppanás nélkül.Ott voltam mellette és figyeltem rá, mégis volt, hogy eldőlt mint egy fa és beütötte a fejét.
Padlószőnyeg van nálunk, alatta pedig beton, így tudott nagyot koppanni szegény.Ilyenkor mindig üvöltés volt a vége, de felkaptam és megnyugtattam, aztán ugyanúgy ment a dolgára és állt fel újra.
Sajnos nem mindig lehet elkerülni a baleseteket és én azt gondolom, hogy pár koppanás kell ahhoz, hogy rájöjjön:meg lehet ezt oldani nélküle is.
Az én lányomnak 2 nap alatt sikerült elsajátítani a technikát, hogy hogyan jöjjön el a bútorok mellől anélkül, hogy megütné magát.Azóta csak akkor koppan, ha túráztatja magát, közben pedig már majd' leragad a szeme, azaz fáradt.Akkor semmi nem védi meg.
Ne aggódj, ez tényleg kell ahhoz, hogy megtanulják a dolgokat és nem foghatod te sem állandóan a babád kezét.Fog még nagyobbakat is esni!Előbb-utóbb rájön ő is a technikára:)
Majdnem 10 hós kiscsaj anyuja
Együtt érzek veled,Én is így voltam mint Te.El sem mozdultam mellőle egész nap.
Kisfiam 6 hónaposan tanult meg mászni és 2 hétre rá fel is állt.Akkorákat esett,hogy én is sírtam vele együtt.Most 9 hónapos és teljesen jó az egyensúly érzéke.Megtanult esni,már nem eldől mint az elején hanem popsira esik.Kb egy hónapja ilyen ügyes,vagyis úgy 2 hónap kellett,hogy ilyen szintre fejlődjön a drágám :)
Kitartás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!