Vannak itt anyukák, akiknek sajnos a családi kasszában heti 10000 Ft marad?
Mit főztök és mit vesztek, hogy be tudjátok osztani?
Sajnos, most nálunk is ez a helyzet állt elő, mert a párom nem kapta meg a munkájáért járó bért, így kénytelenek vagyunk beosztani, ami van. Kérnék szépen egy-két ötletet.
Jah és így heti 10 körülire jön ki a vásárlás, szóval csak okosan kell beosztani.
Számlákra is sok elmegy, de marad is.
Ez nem rossz.Nekünk egy hónapra jut 20-25ezer.Sok krumplis kaját csinálunk (krumplistészta,paprikás krumpli, virslis krumpli,krumplipüré) Tésztás kaják (grízes,mákos,túrós,diós), pörkölttel,sok levest főzök (leginkább gulyáslevest,mert laktatós) főzelékek.
Ezt be lehet osztani.Mi 3-an vagyunk és közel 2 éves kisfiam van.
Nekünk annyira szarul jött ki, hogy pont most van a szülinapja a fiamnak... és hitelkártyából élünk még 3 hétig. :(((
Többször eszünk főzeléket. Sok krumplis dolgot főzök, mert a krumpli olcsó, szeretjük és laktató. Feltétnek lehet rá rántott párizsi, vagy vannak olcsó fagyasztott csirkefalatok, vagy olyan főzelék, amire tükörtojás is jó. A férjemnek nehezebb, mert nagy húsimádó, de túléli.
A fiunkon semmit nem spórolunk, vannak dolgok, amikből kevésbé jó nevű is van (felvágott pl.), de nem veszem, magunknak veszek olcsót, neki meg márkásabbat, ahogy eddig is (csak most tovább elég, mert mi olcsóbbat eszünk). Ma ki szeretném próbálni uzsonnára azt, hogy nem riszpépet adok, hanem magam csinálok gyümölcsös rizst neki, ha szereti, akkor nem kell a pépet vennem, így olcsóbb. De nem fogom erőltetni.
Nekem az ad erőt, hogy ez egy átmeneti állapot költözés miatt, és 1-2 hónapon belül rendbe jövünk.
Sajnos nekünk is úgy összejött, hogy a párom fizetéséből az albérlet és a számlák kifizetése után marad kb. 7ezer forint, meg gyes családi:( nem is értem hogy lett ennyi kiadásunk. ezért kénytelenek leszünk a hónapban folyószámlahitelből vásárolni. a párom jár disznóvágásra és ott szokott kapni húst, hurkát, kolbászt meg ilyeneket és legalább egy drabig elég. a krumplis ételek nálunk is népszerűek. levest húsos csontból szoktam csinálni. lecsó rizzsel vagy tarhonyával, káposztástészta stb. mi 3an vagyunk, a kisfiam még szopizik neki csak pelust, törlőkendőt meg ami ruhára szüksége van kell megvenni. Nekünk is az baj, hogy nem városban lakunk és csak akkor tudunk menni pl. a t..coba bevásárolni, ha vki ráér, hogy vigyázzon a kicsire. itt a bolt pedig elég drága nehéz így spórolni.
Bocsi, hogy sokat írtam!
Bocs az offért!
Lányok!Olvastam a kommenteket és le a kalappal előttetek! Nekünk ennél kicsivel több marad egy hónapban (4en vagyunk),de én kevésnek éreztem.( mert persze jól esne az ember lányának egy kis luxus, szép ruhák, fodrász stb, de erre nem jut sajnos). De most még szégyenlem is magam, hogy én ilyenekről álmodozom, mikor más meg a hús próbálja valahogy kihozni a havi pénzből!
Kitartás nektek!
Tényleg 13:13-as nagyon aranyos vagy, hogy megosztottad a véleményedet.
Hát igen: a múlt hónapban voltam fodrásznál, úgyhogy egy darabig az letudva.
Nehéz lesz, mert mint tudjuk ez a februári fizetés nem túl sok, szerencsére, hogy 29 napos volt.
Sziasztok!
Sajnos mi is el vagyunk csúszva.Még lesz egy nagyobb gáz számlánk a hónapra,és a többit nem is fogjuk tudni kifizetni majd csak a következő csp.gyed,fizuból :( próbálok én is pozitív lenni,de rettentő nehéz.Nekem a kaja már nem okoz gondot,a legminimálisabb összegből hozom ki,sok krumplis,és tésztás kaja van,hús ritkán,bár nálunk is a páromnak gond ez inkább,én nem vagyok nagy husos.A lányunknak mindene meg van természetesen,pelenka,popsitörlő,tápszeres,és ha a fene fenét eszik is,neki mindene meg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!