Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak itt anyukák, akiknek...

Vannak itt anyukák, akiknek sajnos a családi kasszában heti 10000 Ft marad?

Figyelt kérdés

Mit főztök és mit vesztek, hogy be tudjátok osztani?

Sajnos, most nálunk is ez a helyzet állt elő, mert a párom nem kapta meg a munkájáért járó bért, így kénytelenek vagyunk beosztani, ami van. Kérnék szépen egy-két ötletet.

2012. márc. 9. 09:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Itt van egy nagyon jó kérdés szuper ötletekkel!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Én is elmentettem magamnak. Kitartás, előbb-utóbb javul a helyzet!!

2012. márc. 9. 09:21
 2/22 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk általában jó ha napi 1000Ft marad. Hát mindig a legolcsóbbat mindenből, de így sem elég. A hónap utolsó napjai a legrosszabb.
2012. márc. 9. 09:22
 3/22 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy jobb lesz, ennél csak jobb jöhet...de most tényleg megtanulunk a pénzzel bánni. Van egy 1 éves kisfiúnk, de neki mindent megveszünk ami kell. Nekem nincsen nagy igényem a kajálás szempontjából, hiszen én megvagyok vajon és kenyéren is. Az a lényeg, hogy a csöppségnek ne kelljen ezt még átélnie.
2012. márc. 9. 09:30
 4/22 anonim ***** válasza:

Attól függ hány főre jut az a 10000 Ft. Mi is ebben a helyzetben vagyunk, csak nálunk a férjem külföldön dolgozik, így ő nem itthon eszik. De van egy ovis lányom és egy 2 éves fiam. ezen a héten már nem is költhetek többet, mert már ígyis túllléptem a keretet. Igaz azért mert cipőt kellett venni a lányomnak. De sikerült bevásárolni még a jövő hétre is. Én húst csak hetente 1X főzök, ez kb 3 napig elég. Aztán jöhet a paradicsomszósz halrudacskával (a legolcsóbb fajtával), túróscsusza, káposztáskocka, paprikáskrumpli, spenótos tészta. Szoktam krémleveseket csinálni (bármilyen zöldségből, mert így tuti, hogy megeszik). Desszertnek mostanában tescos pudingot főzök.

Egyébként én is sok ilyen kérdést elolvastam. Akár a google-be is beírhatod, hogy "spórolás", és rengeteg dolgot találsz.

2012. márc. 9. 09:31
 5/22 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. márc. 9. 09:32
 6/22 anonim ***** válasza:

Ezt úgy érted,hogy miután kifizettél minden számlát,lakbért,azután marad ennyi,mert akkor ez nem rossz.

Nálunk van olyan hónap amikor a számlák,lakbér kifizetése után jó,ha marad egész hónapra 20eFt.

Én mindig figyelem az akciós újságokat és képes vagyok összejárni az egész várost,van,hogy 3-4 különböző boltból szerzem be az alapanyagokat.Ja,és nagy adagokat főzök,ami kitart 2-3napig,szerencsére nincs olyan problémám,hogy a párom nem enné meg.

Sokszor van főzelék,pörkölttel,különféle tészta ételek,krumplis dolgok.

És természetesen,ha már tényleg szorul a hurok,egy váratlan kiadás miatt akkor szégyen-nem szégyen,anyumék kisegítenek,de ők sem tudnak mindig,mert nyugdíjasok.

2012. márc. 9. 09:34
 7/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Heti 10 000 ft az nem is kevés.

Én miután mindent kifizettem marad 30000 ft az egész hónapra egy 7 tagú családnak.

Mint ahogy előttem is írták mindenből a legolcsóbb .

Pörkölt tésztával ,kevés hús , sok szafttal.Grízes , mákos tészta, paprikás krumpli stb...

Szerencsére a gyerekek esznek az oviba , suliba , este-reggel meg elég egy-egy szelet kenyér , nekünk meg ami van , nem lehet válogatni .Semmi édesség , gyümölcs napi 1 szem , ritkán egy-egy doboz joghurt belefér. Húst egyszer egy héten főzök több napra.

Kevés pénzből kijönnek a főzelékek fasírttal pl., tészták.

2012. márc. 9. 09:52
 8/22 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem .... ha ennyi marad úgymond kajára, hát az egyáltalán nem kevés....bocsi de nekünk még SOHA nem maradt ennyi a családi kasszában hetente........ennél mindig sokkal kevesebb marad. És tök jól vagyunk :) Ezt a heti tízezret én a mai világban inkább soknak mondanám...
2012. márc. 9. 09:53
 9/22 A kérdező kommentje:
Nekem is nyugdíjasok a szüleim, de én nem szeretnék tőlük kölcsönkérni. Azért költöztünk külön, mert úgy gondoltuk, hogy el tudjuk magunkat látni. Azért vállaltunk babát, mert az adott körülmények eleget tettek, hogy jöhessen...de erre nem számítottunk. Mivel nem városban élünk, ezért nehéz így vásárolni. Általában havi egyszer szoktunk városra menni vásárolni - nagy bevásárlás (ami most aktuális: csak az, ami tényleg kell), a többit a helyi közértben vásárolom.
 10/22 anonim ***** válasza:

Én minden pénteken este összeírom a köv hét menüjét, azoknak az alapanyagát átnézem, plusz azokat amik kellenek mosószer, pelenka, tisztítószerek, papír árú, és listával megyek, csak azt veszem.

A héten ezeket főztem: máglyarakás, babfőzelék, csirkesült, nudli. pl ma nem kell főznöm, mert maradt a csirke.

Reggelire sajtos zsemle, palacsinta, tojás, bundáskenyér, májkrémes kenyér.

De szoktam fánkot levessel, lángost, túrógombócot, gubát is csinálni.

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!