Anyukák! Akiknek vesemedence tágulattal születtek gyermekei, azoknak szemük duzzadt, be van dagadva?
A gyermekek szemére gondoltam,bocsi,ha nem egyértelmű.
A fiam szeme is táskás,valószínűleg ő is az apukájától örökölte,de azt is mondták nekem,hogy a veseproblémásoknál is szokott ilyen lenni.Igazából mikor megszületett be volt dagadva az egyik szeme,nem is tudta kinyitni napokig,azt mondták a kórházban,hogy biztos a szülés miatt van.Na de azóta már eltelt 15 hónap és most is 2 napja bedagadt ugyanaz a szeme.A szemhéja meg a szeme alatt is.Kisebbnek látszik ez a szeme,mint a másik.Hívtam a házi orvost,kérdeztem a nephrológián,de senki nem ad rá kielégítő választ,engem meg nagyon aggaszt ez a dolog,mert csak úgy magától nem dagad be egy szem.
Első vagyok
Nekünk a 2 éves kontrollon már alig volt látható. Gyógyultnak nyilvánították.
Kedves első! Volt ekkora a tágulatotok,mint a miénk?
a gyermeked sok folyadékot fogyasztott?
Az én kisfiamnak akkor volt dagadt a szeme amikor antibiotikumozták,akkor nagyon beteg volt.A vesemedence tágulat miatt volt egy húgyúti gyulladása.
Most 1 éves,legutóbb 3 hónaposan nézték a veséjét akkor már alig volt tágulat.2 hónap múlva megyünk és ha ismét jó lesz nem kell többet menni.
Nézik a kicsi vizeletét?A fiamét hetente nézték.
Egyébként nagyon kevés folyadékot ivott akkoriban.Mennyi idős a babád?
Esetleg izotopos vizsgálaton nem voltatok? Az az amikor azt nézik, hogy milyen a működése a vesének.
Egyébként azt tudom, hogy felnöttnél, ha a szemnél van duzzanat az tényleg veseproblémára utal, de csecsemőnél nem tudom. Ha lábnál, vagyis alullévő testtájon (fekvő betegnél pl. fenéken) van oedema akkor szívproblémára utal.
Amúgy ha ilyen nagy a tágulata és nem múlik, nem mondták hogy mitől lehet? Nincsen VUR-ja? Bár akkor szerintem lett volna már húgyúti fertőzése is.
Az a gond, hogy erre a nefrológus tudna igazán válaszolni. (A miénk mondjuk eléggé szarik mindenkire, még a háziorvosomnak se szimpi).
Amúgy a fiamnak nincs tágulata, csak sorozatosan voltak húgyúti fertőzései, és a bal veséje kissé csökkentebb működésű, ezt az izotopos vizsgálatból tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!