Mindig félni fog védőnőknél, vagy egy orvosi vizsgálaton?
Kislányomnak nem volt kukacvizsgálat és húzogatás..., mégis nagyon fél a dokitól.
Most másfél éves, és remeg, ha bemegyünk az orvosi rendelőbe.
Az a baj, hogy az első hónapokban a gyerekek szurik alkalmával, ilyen-olyan vizsgálatok alkalmával találkoznak a dokikkal, és jó időnek el kell telnie, mire a gyerek nem csak a gonosz szurkálós nénit, bácsit látja bennük...
Lányom meg még alapvetően is érzékeny, úgyhogy szerintem még jó pár év, úgy 10-16 mire kinövi. :)
Én előtte mindig elmondom amúgy lányomnak, hogy ne féljen, nem lesz baj, a dokinéni aranyos, és csak megnézi őt, viszek játékot neki, éneklek neki, de aztán belépünk a rendelőbe és jön a reszketős-sikítófrász.
Türelem, biztos lesz ez jobb is. Te, mint anyuci maradj nyugodt, simogasd őt, és beszélj hozzá. Hátha, egyszer jobb lesz.
Nálunk hasonló a helyzet. 3 hónapos volt a kislányom amikor kórházba kerültünk vesemedence gyulladással. Hogy a gyógyszert megkaphassa vénát kellett szúrniuk, egy alkalommal 1 órán át szurkálták. Azóta bármilyen orvoshoz is viszem, ordítani kezd. Látszik a félelem a szemében, és nem engedi, hogy letegyem. Ma már 22 hónapos és még mindig ez van.
Mi orvosos mesekönyveket, nézegetünk olvasunk. Elmeséljük már közösen a történteket (pl. hogyan vizsgálta meg a hasát a doktornéni). Még a mai napig is emlegeti, hogy a védőnő vmikor októberben meghallgatta az akkor pocakomban lakó tesó szívhangját. Szóval nem felejt. Csak oldani próbálom a feszültséget. Néha sikerül, néha nem.
Mi az oltásra egyébként mindig apával megyünk, hát hiába nagy és erős, könnybe lábad a szeme amikor a kislánya szurit kap. :-) Ez ilyen, de örüljünk annak, hogy egészségesek, és csak ilyen alkalmakkor kell a doktornénivel találkozni!
Ha nem bízol benne, akkor válts, mert a gyerekek antennája fokozottan érzékeny arra, hogy ha anya is ideges és gyomorgörcsöl.
A legutóbbi alkalommal egyébként apa is kérdezte, hogy láttam-e, hogy mennyire széthúzta a doktornéni a kislányunk nuniját, biztos fájt neki.
De gondoljatok bele, hogyne sírnának a picik, amikor meztelenre kell vetkőzni, és nézegetik, tapogatják őket. Természetes, hogy megijednek. Az a lényeg, hogy mi ne legyünk félősek!
1., 2. voltam
Próbáld ki, hogy elviszed ismeretlen orvoshoz.
De te előbb beszélj a dokival, hogy ne viselkedjen nagyon doktorosan :) ha lehet vegye le a köpenyét...stb
Nekünk bevált.
Más hely, más doki, aztán rájött, hogy nem is rossz :)
Öcsémmel történt eset ez :)
Nálunk sajnos semmi sem segít. Most azért is megyünk gyakrabban, mert pocakos vagyok. Tépi le a kezemről a vérnyomás mérőt. Minden baja van, már ha az épületet meglátja attól is zokog. Pedig sokat mászkál a folyosón, mégsem jó semmi. Meg oltások és vizsgálatok után kap a doki nénitől, meg a védőnőktől matricát.
Ő is fiú, de nekünk nem volt bőrfelhúzás, még vár vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!