Szólsz ilyen helyzetben, vagy tartasz a veszekedéstől?
azért az ötévesre ne haragudj, anyuka meg lehet, tényleg nem vette észre, ha telefonált.
Az óvodások sem mind direkt udvariatlanok, lehet, az anyjuk se mindig. Egy esetből ne szűrd le, hogy veled bunkók. De a boltból nem hátráltam volna ki, ha már félig bent van a babakocsi. Nem mondom, hogy te is legyél agresszív, de nyúl sem.
Amikor az en fiam kisebb volt en is mindig azt mondtam na az en gyerekem nem lesz ilyen neveletlen. Most 6 eves es mar nem mondom hogy ez neveletlenseg, egyszeruen ok ilyenek szeleburdiak, gyorsak ugyesek mar, de meg nem kepesek odafigyelni a kornyezetukre teljes mertekben. Az mas kerdes ha eszreveszem en raszolok a fiamra igenis tanulja meg ha valami nem helyen valo, es tanuljon turelmet. O mindig mindenhol az elso akar lenni. Kasszanal, ajtoban, sorbanallasnal orvosnal stb.
Nemreg en raszoltam egy anyukara aki a pici elkeritett jatszoterre hozta nagy fiait focizni ugy,
L,hogy mellette volt kivul a nagy ures focipalya. Szoltam hogy itt fejbe rughatjak a kisebb gyerekeket inkabb menjenek a palyara... Na meg o osztott ki engem, csakhogy a ferjem is velem volt o meg elkuldte kicsit erosebben az anyukat. Mondjuk nekem ez mar nem stilusom de o hevesebb termeszet...
Én ma egy lépcsőn cipeltem le a babakocsit/benne a kisfiammal/ és mellettem megállt egy anyuka a 10 év körüli lányával és majd elájult milyen sokat nőtt a fiam :D
Az eszébe sem jutott,hogy segíthetne is :D Nem szólok,hozzászoktam...
Na, én is tudnék mesélni!
Pl. direkt összecsapja sárral a 18 hónaposomat, a buszon félrelök (persze a kislányom a karomban), hogy le tudjon ülni az utolsó szabad helyre, majd a következő megállónál leszáll stb.
Én ilyenkor mindig szépen, artikuláltan, jól hallhatóan közlöm a kislányommal, hogy "nincs semmi baj kicsim, neki biztos nem mutatta meg anyukája, hogyan kell viselkedni"!
Többnyire elvörösödnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!