Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szólsz ilyen helyzetben, vagy...

Szólsz ilyen helyzetben, vagy tartasz a veszekedéstől?

Figyelt kérdés
Ha nem szólok, akkor mindig ezt látja a fiam (2 éves). A mai eset: megyek be egy kisboltba, félig az ajtóban a babakocsi, amikor kijön a boltból 2 óvodáskorú gyerek, majd az anyjuk. Nekem kellett kihátrálnom, nehogy fellökjenek, én ebben az esetben megfogtam volna az ajtót vagy bocsánatot kérek a gyerekek miatt vagy ilyesmi. Majd odabent állok a pénztárnál, amikor bejön telefonálva az anyuka, 5 év körüli kislánnyal, aki 10 cm-ről ráköhög a fiamra és elkezd neki pofákat vágni. Anyuka oda se hederít. Annyira feldühítenek az ilyen esetek.
2012. márc. 6. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Felesleges szólni! Aki ilyen tapló, gondolhatod mit fog válaszolni! Nincs értelme emiatt veszekedni. Úgyse érti meg. Sajnos sok ilyennel fogsz még találkozni.
2012. márc. 6. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elsővel értek egyet. Jobb nem belekeveredni egy veszekedésbe, csak felhúzod magad rajt. Ha a fiadat szépen neveled, és te rászólsz, ő biztos nem lesz ilyen, bár tényleg nem könnyű, állandóan a rossz példát látják.
2012. márc. 6. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:

azért az ötévesre ne haragudj, anyuka meg lehet, tényleg nem vette észre, ha telefonált.

Az óvodások sem mind direkt udvariatlanok, lehet, az anyjuk se mindig. Egy esetből ne szűrd le, hogy veled bunkók. De a boltból nem hátráltam volna ki, ha már félig bent van a babakocsi. Nem mondom, hogy te is legyél agresszív, de nyúl sem.

2012. márc. 6. 20:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Amikor az en fiam kisebb volt en is mindig azt mondtam na az en gyerekem nem lesz ilyen neveletlen. Most 6 eves es mar nem mondom hogy ez neveletlenseg, egyszeruen ok ilyenek szeleburdiak, gyorsak ugyesek mar, de meg nem kepesek odafigyelni a kornyezetukre teljes mertekben. Az mas kerdes ha eszreveszem en raszolok a fiamra igenis tanulja meg ha valami nem helyen valo, es tanuljon turelmet. O mindig mindenhol az elso akar lenni. Kasszanal, ajtoban, sorbanallasnal orvosnal stb.

Nemreg en raszoltam egy anyukara aki a pici elkeritett jatszoterre hozta nagy fiait focizni ugy,

L,hogy mellette volt kivul a nagy ures focipalya. Szoltam hogy itt fejbe rughatjak a kisebb gyerekeket inkabb menjenek a palyara... Na meg o osztott ki engem, csakhogy a ferjem is velem volt o meg elkuldte kicsit erosebben az anyukat. Mondjuk nekem ez mar nem stilusom de o hevesebb termeszet...

2012. márc. 6. 20:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ma egy lépcsőn cipeltem le a babakocsit/benne a kisfiammal/ és mellettem megállt egy anyuka a 10 év körüli lányával és majd elájult milyen sokat nőtt a fiam :D

Az eszébe sem jutott,hogy segíthetne is :D Nem szólok,hozzászoktam...

2012. márc. 6. 21:16
 6/7 kíváncsicska ***** válasza:
Szerintem hiába szólsz rá.Felesleges mert az ilyeneknek az egyik fülén be a másikon ki.Ma mi jártunk úgy a postán hogy a párommal vittük le a babakocsit és egy nő szabályosan tolta arrébb a páromat.Feeslegesnek tartottuk hogy szóljunk mert szerintem az értelemmel van baj ilyenkor.Azon meg nem lehet segíteni ha egyszer szólsz.
2012. márc. 6. 21:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Na, én is tudnék mesélni!

Pl. direkt összecsapja sárral a 18 hónaposomat, a buszon félrelök (persze a kislányom a karomban), hogy le tudjon ülni az utolsó szabad helyre, majd a következő megállónál leszáll stb.

Én ilyenkor mindig szépen, artikuláltan, jól hallhatóan közlöm a kislányommal, hogy "nincs semmi baj kicsim, neki biztos nem mutatta meg anyukája, hogyan kell viselkedni"!

Többnyire elvörösödnek...

2012. márc. 7. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!