Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van ebben a helyzetben a...

Hogy van ebben a helyzetben a GYED?

Figyelt kérdés
Most van egy 4 hónapos kisbabám. ha szeretnénk neki kis tesót két éves koráig akkor hogy kapok majd Gyed-et? Ha most felszámolás alatt van a munkahelyem, két hónap múlva véget ér a munkaviszonyom. Akkor ezt a jó Gyedet kapom majd amit most fogok kapni, mert ugye még csak THGY- vagyok, de a Gyed-ből kb 80E-90E-et kéne majd kapnom. De így ezt kapnám tesónál vagy munkahely hiányában csak a kb 26E-ot?
2012. febr. 2. 12:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Mivel nem leszel állományban a második babánál (mert jogutód nélkül felszámolják a céget), ezért csak az alanyi jogon járó GYES-t fogod kapni, GYED-et már nem.

Amúgy járna neked GYED, ráadásul ugyanannyi, mint a nagytesónál, de sajnos így, hogy már nem lesz meg a munkahely, csak GYES jár majd.

2012. febr. 2. 13:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi. Én is ettől féltem. Akkor tesó előtt dolgoznom kell egy évet valahol...
2012. febr. 2. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!