Hol kell igényelni a GYED kiegészitő juttatást?
Akitől kapod, ott kell kérni a gyed-kompenzációt.
"10. § (1) Az Igénylõ a 2012. évi jövedelempótlék megállapításához az alábbiakról nyilatkozik:
a) a 2011. évi adójóváírás igénybevételének tényérõl,
b) arról, hogy a 2012. évben családi kedvezményt igénybe vesz-e,
c) arról, hogy a 2012. évben hány fõ kedvezményezett eltartott után kíván családi kedvezményt érvényesíteni,
d) a 2012. évben a családi kedvezmény igénylése során figyelembe vehetõ eltartottak és kedvezményezett
eltartottak számáról és
e) az adóazonosító jelérõl.
(2) A nyilatkozat tartalmazza:
a) az Igénylõ természetes személyazonosító adatait,
b) azt, hogy az Igénylõ 2012-ben családi kedvezményt igénybe vesz-e és a családi kedvezmény érvényesítése során
figyelembe vehetõ eltartottak és kedvezményezett eltartottak számát,
c) a családi kedvezmény érvényesítése során figyelembe venni kívánt kedvezményezett eltartottak számát,
d) 2011. évre vonatkozóan az adójóváírás érvényesítését és
e) az Igénylõ által tett záradékot az adatok valóságtartalmáról.
(3) Az Igénylõ a nyilatkozatot a pénzbeli ellátást folyósító szervnek két példányban nyújtja be. A pénzbeli ellátást folyósító
szerv az egyik példányon igazolja az átvételt, a másik példány alapján intézkedik a jövedelempótlék megállapítása
iránt."
Az oep már kiküldte az erre vonatkozó nyomtatványt
én már vissza is küldtem, és ugyan annyi gyedet kaptam, mint eddig
ma tették fel a honlapra a nyomtatványt.2példányban kell kinyomtatni és elküldeni az OEP-nek vagy a munkáltatónak,ha az kifizetőhely.
[link] ÉS VÁLTOZÁS
na talán így jó lesz.utolsó vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!