Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol kell igényelni a GYED...

Hol kell igényelni a GYED kiegészitő juttatást?

Figyelt kérdés
Most hallottam, hogy amennyiben május végéig történő igénylés esetén januárig visszamenőleg kifizetik.
2012. febr. 2. 09:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Vagy mégsem :)

[link]

2012. febr. 2. 18:10
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tuti munkaügyesnek kellett volna tanulnom, hogy ezeket a papírokat ki bírjam silabizálni... (persze lehet hogy én vagyok buta) Tehát a változás napja ? Oda milyen dátumot kell írni ? Ha be tudom küldeni májusig, akkor január 1-et ? A férjem van GYED-en, aki munkanélküli volt tavaly áprilisig, utána kapott egy egyszeri megbízási díjas munkát, majd így ment el GYED-re. Honnan tudhatom pl. kért/kapott e adójóváírást ? Mert ugyebár azt írják, ha nem kért, erre a kompenzációra sem jogosult. Hát a 25ezer forintos GYED-je nem túl sok, ha még kompenzációt sem fog kapni, kardomba dőlök. Bocsánat a buta kérdésekért, és előre is köszönöm a hozzáértők válaszát.
2012. febr. 2. 18:21
 13/14 anonim ***** válasza:

A változás napjával ne foglalkozz, azt csak változáskor kell kitölteni.

Mindenképpen igényelje a férjed, hiszen úgy szól a történet, hogy tök mindegy, hogy tavaly érvényesítve lett-e havonta az adójóváírás vagy most egyösszegben kéri az adóbevallásban. Adóbevallást úgyis kell kitöltenie, a megbízási szerződésből is kellett kapnia bérpapírt, abban egyébként benne van, hogy vontak-e le adóelőleget, ha igen, mennyit és, hogy kapott-e adójóváírást.

2012. febr. 2. 18:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy idepofátlankodok, de megkérdezném, hogy a nyomtatványon a 2. pont, hogy családi kedvezményt igénybe vesz-e, arra a válasz igen, akkor is, ha a családi adókedvezményt a férjem veszi igénybe, mert az én gyed-ből nem tudnánk érvényesíteni, azt nem szeretném, ha az enyémből akarnák, na meg nem is tudnák. És az 1. pont-nál, hogy adójóváírást igénybe vett-e, arra mit kell válaszolnom, ha nekem a munkáltató vont minden hónapban a gyed-ből és ilyenkor, az adóbevallásnál adják vissza.

Előre is köszönöm a segítséget.

2012. febr. 3. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!