Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki még 2-3 éves korában is szoptatja a gyerekét?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 11:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés...nekem a 2 éves még belefér, a 3 már semmiképp!!! Látom a lányom ovis társait, egy 3 éves már nem baba semmi babás nincs bennük :) sem arányaiban se viselkedésben:)

Én is szoptatok jelenleg is, 3 gyerekem van az elsővel megjártam a poklot fájdalom tekintetében, de a másik kettővel egyáltalán nem fáj semmi. Csak 1-1 évig tudtam szoptatni az első kettőt mert egyszerűen akármit csináltam nem kérték tovább. Most a harmadikat remélem sikerül kicsit tovább. De 3 évesen oviba menet(!) tuti nem szoptatnék azért már...:/

De mindenkinek szíve joga:)

2012. márc. 6. 12:05
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Màsodik vagyok. Úgy nem lehet szoptatni hogy húsz perc alatt 3kortyot eszik és egy nap alatt 40 ml tudtam lefejni ha egész nap nem is szoptattam. Ha majd egyszer lesz 2. baba meg fogom próbálni szoptatni de ha nem megy nem fohom erőltetni. Attól hogy nem szopizott mégsem beteges, 2 év alatt egyszer volt náthás, de antibiotikumot még nem is szedett. Ez az én véleményem és ezen nem tud változtatni semmi és senki!
2012. márc. 6. 12:08
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

13 hónapos kisfiam naponta 3-4 alkalommal szopik.Se én és ő nem szeretné abbahagyni.:)Aki 2-3 évig szoptatja a kicsit arról az a véleményem,hogy jól teszi és le a kalappal előtte!!!

Én inkább azt furcsállom ha valaki nem szoptat,akár milyen indokkal.Van egy ismerősöm aki azt mondta azért szoptatott csak pár hétig mert kevés volt a teje és elapasztotta.Jaaaa,hát amikor nekem kevés volt akkor 2 óránként fejtem,hogy több legyen.

2012. márc. 6. 12:10
 14/27 anonim ***** válasza:
68%
Az, hogy az Ő dolga.
2012. márc. 6. 12:21
 15/27 A kérdező kommentje:
Csak megjegyzem, hogy az, hogy "az ő dolga", vagy "nem érdekel", az nem vélemény. Olyan írjon, akinek van valamilyen álláspontja, pro vagy kontra. Az eddigi válaszokat köszönöm!
2012. márc. 6. 12:25
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Én 2év+3hónapig szoptattam és nekünk ez pont ideális volt. 3 évesen mikor oviba ment nem tudtam volna már elképzelni. Én nem tudtam elképzelni, hogy a cicifüggő gyerekemet hirtelen elválasszam, csak mert már elmúlt x hónapos.Nagyon igényelte. Igaz hogy a végén én terelgettem az elválasztódás felé, de simán vette az akadályt. Nyilván van olyan akinél a baba lemond róla 1 éves kora körül, vagy olyan aki pl betegség miatt nem hajlandó tovább szopni. De mi van aki babája nem mond le és igényli? Szerintem nagyobb nyomot hagy a gyerekben az akaratán kívüli elválasztás, mint a sokáig szoptatás.

És szerintem ezért senkinek nincs oka rosszalóan nézni egy anyára....

2012. márc. 6. 12:25
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
2.-nak üzenem,hogy én még annyit se tudtam lefejni,mint te,mégis 2 évig tudtam szoptatni és 6 hónapos koráig csak anyatejes volt! Te tényleg semmit nem tudsz a szoptatásról!
2012. márc. 6. 12:27
 18/27 anonim ***** válasza:
Hát előbb ítélem el azt, aki a babakocsi felett szívja a cigarettát és alapból nem akar szoptatni. Viszont a 2-3 éves gyerek szoptatása szerintem nem egészséges, de ezt minden anyának magának kell eldöntenie, hogy későbbiekben milyen hatással lesz gyermekére. Láttam a tévében, volt aki 12 évesen is szoptatta. Szegény gyerek, teljesen eltorzult önképpel.....
2012. márc. 6. 12:48
 19/27 anonim ***** válasza:
Én úgy "álltam"ehhez a kérdéshez,első babámnál(tapasztalatlanul és anélkül hogy a saját"képességemmel" tisztába lettem volna)hogy ha lesz szoptatom,ha nem nem.Valahogy én ezt egy természetesebb és egyértelműbb dolognak gondoltam,és csak utána láttam hogy ez milyen sarkalatos pont és kérdés,és hogy "utaznak"egymásra az anyatejes vs tápszeres anyukák,számomra azóta is érthetetlen módon.Nos én szerencsés vagyok(szerintem)mert első babám 20 hónapig sikerült szoptatnom(minden kellemetlenség,fájdalom és negatív dolog nélkül),második babám pedig 15 hónapos és még cicista,és ilyen anyai igazságosság miatt jó lenne őt is 19-20hónapos koráig.Nekem semmit nem kellett ehhez tennem.Szerintem egy 2 és egy 3 éves gyermek közt óriási a különbség,én valahol a két év környékéig tartom nagyon nagyon jó dolognak,de ez nem jelenti azt hogy a továbbival gond lenne.Azzal sincs problémám aki valóban mindent megtett mégsem sikerült szoptatnia.Az egyetlen dolog ami felháborít (közöm nincs hozzá)aki alapból elutasítja a szoptatást,szerencsére ők nagyon kevesen vannak.
2012. márc. 6. 12:48
 20/27 sumergo ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat.

Én azt gondolom,hogy az az ő dolga, nem tartozik másra.

2012. márc. 6. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!