Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki még 2-3 éves korában is szoptatja a gyerekét?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 11:19
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Míg nem az én mellemen van a 2-3 évese, nem érdekel. Miért is érdekelne. Ő dolguk. Nekem se jobb, se rosszabb nem lesz, akármit is gondolok.

Az, aki már az újszülöttjét sem akarja szoptatni tudatosan, arról megvan a véleményem. És arról is, aki a babakocsi felett pöfékel.

2012. márc. 6. 11:30
 2/27 anonim ***** válasza:
11%
Szia! Én el nem tudnám képzelni, hogy a most 2 éves lányomat még szoptassam. Bár én csak két hétig szoptattam(nem volt tejem, császáros voltam), az is csak szenvedés volt. Fáj és kisebesedett a mellbimbóm, úgyhogy nekem megváltás volt abbahagyni a szoptatást. Lehet csak én vagyok így de egyáltalán nem is bántott a dolog, valahogy nekem a szoptatás nem igazán jött be.
2012. márc. 6. 11:31
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha neki nem terhes és a gyerek igényli,akkor nyugodtan. Manapság 2 éves korig ajánlott szoptatni,3 éves korig sincs baj vele.
2012. márc. 6. 11:32
 4/27 anonim ***** válasza:
80%
Engem nem zavar. A négyből kettőt én is három évig szoptattam. Az első gyermekem nem akart szopizni a legkisebb meg még nagyon kicsi. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy meddig szoptat. A hiedelmek ellenére nem árt vele az anyuka sem magának, sem a gyermeknek. Legföljebb néhány ember ki/lenézi. Engem jobban zavar, ha valaki egyáltalán meg sem próbál szoptatni.
2012. márc. 6. 11:33
 5/27 anonim ***** válasza:
61%
2.-nak üzenem,hogy amúgy a szoptatás nem olyan ,mint amit te leirsz,nem szenvedés. 2 évig szoptattam,sose fájt és sose sebesedett ki. Szóval te csak rossz véleményt tudsz irni,mert 2 hét az semmi és rossz technikával szoptattad a babát,ezért fájt neked. A szoptatást tanulni kell,ha a baba nem ügyes,akkor neked kellett volna segiteni és nem apad el 2 hét után. De ha te nem is akartál szoptatni ,akkor úgyis mindegy...
2012. márc. 6. 11:37
 6/27 anonim ***** válasza:
81%
Hát szerintem teljesen normális! Én is több, mint 2 évig szoptattam a nagyobb lányomat. Szerintem míg a gyerek igényli(és nem az anyuka tukmálja rá), addig ok. El nem tudom képzelni, hogy ez egyeseket miért zavar???? Nem nyilvános helyen szoptattam és ő is tudta, mikor lehet. Engem sem zavar, ha valaki csak pár hétig szoptatja a gyermekét. Annak is biztos megvan rá az oka... Nekem is megvolt rá az okom...
2012. márc. 6. 11:42
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most volt 1 éves és imádom szoptattni, azt tervezem, hogy ameddig szeretné, addig fogom. természetesen 3 évesen már inkább leszoktatnám, de úgy látom, magától fog leválni.

2.-nak üzenem, hogy ha meg se próbálta szoptatni a babáját, akkor nem nyilatkozzon ilyen kérdésben. Az egy múló állapot, ami nála volt és nem lenne szabad ilyen kis semmiség miatt abbahagyni. Én mindent megtettem, hogy így tudjam táplálni, még ha majd bepisiltem is néha úgy fájt.

2012. márc. 6. 11:43
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem mindig az anyán múlik, az én lányom 18 hónapos múlt, és esze ágában sincs abbahagyni a szopizást. Ő szereti. Én meg kíváncsian várom, hogy mikor lesz az, amikor már nem fogja igényelni.
2012. márc. 6. 11:56
 9/27 anonim ***** válasza:
70%
Két-három évesen a gyerek pocakja már rendesen emészt mindent, ezért fura, és a szoptatást ilyenkor már tulajdonképpen nem indokolja semmi. Ha valaki mégis a szoptatás mellett dönt, azért gondolom azért se kell lecsukni.
2012. márc. 6. 11:59
 10/27 krisztivan ***** válasza:
100%
Mindenki eltudja dönteni hogy mi a jó nekik.És itt ez a lényeg hogy nekik,nem nekem vagy a szomszédnak.Én is szenvedtem a szoptatással,kevés tejem volt nagy babám aki mindig éhes volt.De végül is belejöttünk és 11 hóig szopizott.Halkan jegyzem meg hogy nem szerettem szoptatni és már vártam,hogy mikor mond le róla.De amíg volt tejem addig szoptattam:-))
2012. márc. 6. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!