Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez valami mánia lett, hogy a...

Alaszka kérdése:

Ez valami mánia lett, hogy a lázas gyerekkel szaladni kell az ügyeletre?

Figyelt kérdés
Ne haragudjatok a kérdésért, csak lassan már minden nap olvasok egy ilyet. Persze mindenki aggódik a gyerekéért, nekem is kettő van, voltak már nagyon lázasak is, de sosem futottunk az ügyeletre, pedig a szomszéd utcában van. Persze ha vészhelyzetnél oké, de a gyerekeknek gyakran előfordul vírusnál 39 fokos láz, és van aki úgy csinál, mintha ez csak náluk fordulna elő, és életet kéne menteni...Amúgy az se értem, hogy ha már otthon beadják a kúpot, vagy gyógyszert, akkor az ügyelet mit tud csinálni, azon kívül, hogy hazaküld, hogy hűtőfürdőzzük a gyereket, stb...Plusz még a lázas gyereket kitenni a hidegnek, az öltözésnek....nem értem.
2012. márc. 4. 20:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo. Ha te nem szaladsz, hat ne tedd. De mi kozod van ahhoz, ha mas meg szalad.

A fiamnak 40,5fokos laza lett csillapitas utan ket oraval, igenis szaladtunk. Bent is tartottak minket harom napra. Nem erzem, hogy feleslegesen mentunk volna. Inkabb lassa orvos agyereket, mint hogy ejjel lazgorccsben fetrengjen. Ha teged ez nem zavar, hat ne zavarjon, en pont lesz@rom....

2012. márc. 5. 04:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Én sem értem már a kérdést sem. Miért fáj az Neked kedves kérdező, ha más "rohan" az ügyeletre. Nem az Ő dolga? A felelőtlen anyákat mindig megszólják, most már MÁNIA lesz a felelősségteljes anyákat is? Nem csak azért lehet az ügyeletre menni, hogy lehúzzák a lázat. Valószínűleg ezek a szülők arra kíváncsiak, hogy mi volt az oka. Mindenkinek van első gyereke, nem mindenkinek áll a sarkában tapasztalt segítség, így inkább biztosra mennek. Nem értem azzal mi a baj. Mellesleg, ha nem tetszenek az ilyen kérdések, nem kell őket elolvasni. :) Én még nem mentem ügyeletre (9 hónapos, az első babánk), szerencsére nem volt rá szükség, de ha arról lesz szó, teszek rá mit gondolnak az ilyen vagány anyukák, sőt arra is, ha az orvos feleslegesnek tartja, mi menni fogunk. :) Tényleg inkább 100x feleslegesen, mint 1x túl későn!
2012. márc. 5. 06:31
 13/19 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltál kérdező,ha 39 fokos vagy annál magasabb láza van,akkor annak már oka van?Hogy ez már nem a fogzás miatt van?Az én kisfiammal soha nem rohangáltam feleslegesen.Mondta a gyerekorvosunk is,hogy bárcsak minden anyuka ilyen aggódós lenne.Sajnos eddig mindig volt valami baja mikor orvoshoz vittem.Vagy tüdőgyulladás,gégegyulladás,torokgyulladás,.Aggódós vagyok és nem szégyellem,mert azért aggódok ennyire,mert nagyon szeretem és nem akarom,hogy baja legyen.
2012. márc. 5. 07:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam múlt héten pénteken este belázasodott, a kúp levitte neki, de folyton visszaemelkedett, így szombaton délután elvittük az ügyeletre.

Szerencsére semmi komoly baja nem volt, csak háromnapos láz, az orvos is mondta, hogy Panadol, Nurofen meg hűtőfürdő, mégsem bántuk meg egyáltalán. Inkább tettünk néhány kört feleslegesen, mint hogy ki tudja milyen baja legyen, amit a vagánykodás miatt nem fedeznek fel időben.

Sőt, tovább megyek: hétfőn, amikor már semmi baja nem volt, levittem kontrollra a háziorvoshoz! Na erre varrjál gombot...

2012. márc. 5. 07:22
 15/19 A kérdező kommentje:
A kérdésem nem provokáció akart lenni, sokan annak vették úgy látom. Arra irányult a kérdésem, hogy mondjuk 38,5 fokos lázzal este miért kell egyből ügyeletre menni. Persze ezért fizetjük a tb-t ez jogos. Csak én itt a lakókörnyezetemben azt vettem észre hogy anyukák minden apróbb bajnál egyből az orvosra hárítják a felelősséget, és bolhából elefántot csinálnak. Pont két hete az én gyerekeimnek is 39 fokos láza volt, két nap után elmúlt, folyamatosan csillapítottam a lázukat, mellettük ültem egész éjjel és nappal, és nem gondolom, hogy ezért rossz anya lennék. Sajnos azt tapasztalom, hogy aki nem rohangál mindenért az orvoshoz a gyerekkel, arra megvetően néznek. Nem szorosan tartozik ide, de a gyerekek 90 %-ban vírussal fertőződnek, amire teljesen felesleges az antibiotikum, csak tüneti kezelést igényel. Nem vagyok orvos, és okosabb se vagyok, de pont a gyerekeim érdekében olvastam erről már millió helyen. Én is voltam már az egyikkel ügyeleten 40 fokos lázzal, de azóta is többször volt 39 körüli, és amúgy pont a kicsinek is volt egy hete ennyi, utána kibújt a foga, szóval nálunk a fog miatt is nem egyszer volt már így, amire felesleges lett volna ha gyógyszerrel tömik. Nincs bajom azokkal akik mindenért rohannak, csak pont én érzem azt hogy azt nézik le, aki mondjuk 2-3 napig otthon kezeli a gyereket. Az estek többségében nálunk ezalatt meg is gyógyulnak.
2012. márc. 5. 09:02
 16/19 Bogyo110 ***** válasza:
Kinek mi köze van hozzá hogy visszük e ügyeletre vagy sem én magamra vettem a kérdést mert én is kiirtam hogy most voltunk ügyeleten és hogy jártunk ennegem is hülyének nézett a doki hogy 39 fokos lázzal viszem a gyerekemet és azt monta fogzik én a mo9ndó vagyok jobb félni mint megijedni !Majd ha már rutinos anyuka leszek és ledoktorálok akkor majd mmeggyógyitom otthon .
2012. márc. 5. 10:42
 17/19 A kérdező kommentje:
Senkit nem akartam megbántani, tényleg. Ez egy kérdezős oldal, ezért kíváncsi voltam. Amúgy nálunk az ügyeleten nem valami hozzáértőek, egyszer voltunk, akkor is a doktornő kávézott, az asszisztens meg adott egy injekciót, és közölte, hétfőn vigyen gyerekorvoshoz, addig meg adjak lázcsillapítót, és ezt iszonyú stílusban. De biztos nem mindenhol ilyenek.
2012. márc. 5. 12:08
 18/19 anonim ***** válasza:

Aki ennyire pontosan tisztában van azzal, hogy az anyukák 38,5 fokos lázzal ügyeletre viszik a gyerekeket, az

1. tippel

2. általánosít, mert van 2 darab ilyen ismerőse

3. kicsit többet foglalkozik mások életével, mint a magáéval

Fentiek fényében egy ilyen kérdést nem tudok komolyan venni....

2012. márc. 5. 12:39
 19/19 anonim ***** válasza:
Az én kislányom másfél évesen lázasodott be először, persze vasárnap délután. A lázcsillapító ideiglenesen levitte neki 37,4-37,6-ra. Amint viszont elmúlt a hatása, rögtön felszökött 38,2-38,6 közé. Én bizony elvittem másnap reggel a doktornőhöz. (Mellesleg: én sem vagyok a belázasodó típus... gyerekkoromban kétszer voltam lázas, mindkétszer kórház lett a vége.)
2012. márc. 5. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!