Van itt valaki aki nem akart vagy nem tudott szoptatni szülés után?
Köszönöm a sok biztatást! Nekem úgy kezdődött,hogy a kórházban mindenkinek volt teje, csak nekem nem persze. Bár ezért egyértelműen a stressz volt a hibás,(szülés előtt is bent feküdtem a kórházban nem épp ideális körülmények között) illetve későn vették észre, hogy a kisfiam nyelve le van tapadva, ő meg addigra véresre szívta a mellbimbóm.Utána nekem is annyira fájt, hogy ordítottam. Másrészről császároztak, és a kórházban a csecsemősöknek az volt a legfontosabb, miért nem oldalra fekve szoptatok, amikor örültem, hogy fel bírok kelni az ágyból meg lefeküdni, nem még hogy különböző pozíciókat vegyek fel. A kórházban próbáltam tápszert kérni, mivel a fiam állandóan ordított, hogy éhes, de mivel bababarát kórház, alig akartak adni, azt mondták, szoptassam, akkor is ha fáj.
Persze mindezek után mikor hazajöttünk egyáltalán nem volt tejem, és mindenki azt kérdezgette, hogy szoptatok, miért nem, az a legjobb a babámnak. Aztán már én is eljutottam addig, hogy teljesen kiakadtam, sírtam és közöltem mindenkivel, hogy aki a szoptatásról kérdez, azt meg sem fogom hallani.
Tejem azóta sem lett, így tápszeres a fiam, bár engem is ijesztgettek folyamatosan, hogy majd beteg lesz, stb. de mivel én is tápszeren nőttem fel és soha nem voltam betegesebb mint más ember, ezért ezt inkább meg sem hallom.
Talán a legrosszabb az egészben az, hogy éreztetik velem sokan, hogy abnormális vagyok, amiatt, hogy nem tudom szoptatni a gyerekemet, mert az az anyák 95%-nak teljesen természetes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!