Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt valaki aki nem akart...

Van itt valaki aki nem akart vagy nem tudott szoptatni szülés után?

Figyelt kérdés
Ti hogyan éltétek meg, hogy mindenki azt kérdezi tőletek, hogy na van már tejed? Szopik a kicsi? Miért nem szoptatod? Miért nem fejed le a tejet ha van? Mi az hogy nem tudsz szoptatni, azt mindenki tud? Illetve nem éreztétek magatokat kicsit magányosan a miatt, hogy nem értenek meg benneteket hogy nem tudtok szoptatni vagy valamilyen okból kifolyólag nem akartok?
2012. márc. 4. 16:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Mint látod, nem vagy egyedül. Én sem tudtam szoptatni. Kb egy hónapig próbálkoztam mindennel: mellszívó, teák, tejszaporító golyók, házi praktikák. E mellett napi 30ml tej volt, Meguntam egyhónap után. Engem is kérdezgettek, de nem zavart. Változtatni sajnos nem tudtam rajta :o( azóta 13hós a kislányom, és egyszer fogzás alatt volt náthás.
2012. márc. 5. 08:39
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok biztatást! Nekem úgy kezdődött,hogy a kórházban mindenkinek volt teje, csak nekem nem persze. Bár ezért egyértelműen a stressz volt a hibás,(szülés előtt is bent feküdtem a kórházban nem épp ideális körülmények között) illetve későn vették észre, hogy a kisfiam nyelve le van tapadva, ő meg addigra véresre szívta a mellbimbóm.Utána nekem is annyira fájt, hogy ordítottam. Másrészről császároztak, és a kórházban a csecsemősöknek az volt a legfontosabb, miért nem oldalra fekve szoptatok, amikor örültem, hogy fel bírok kelni az ágyból meg lefeküdni, nem még hogy különböző pozíciókat vegyek fel. A kórházban próbáltam tápszert kérni, mivel a fiam állandóan ordított, hogy éhes, de mivel bababarát kórház, alig akartak adni, azt mondták, szoptassam, akkor is ha fáj.

Persze mindezek után mikor hazajöttünk egyáltalán nem volt tejem, és mindenki azt kérdezgette, hogy szoptatok, miért nem, az a legjobb a babámnak. Aztán már én is eljutottam addig, hogy teljesen kiakadtam, sírtam és közöltem mindenkivel, hogy aki a szoptatásról kérdez, azt meg sem fogom hallani.

Tejem azóta sem lett, így tápszeres a fiam, bár engem is ijesztgettek folyamatosan, hogy majd beteg lesz, stb. de mivel én is tápszeren nőttem fel és soha nem voltam betegesebb mint más ember, ezért ezt inkább meg sem hallom.

Talán a legrosszabb az egészben az, hogy éreztetik velem sokan, hogy abnormális vagyok, amiatt, hogy nem tudom szoptatni a gyerekemet, mert az az anyák 95%-nak teljesen természetes dolog.

2012. márc. 5. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!